Gespot

Fast Moving Targets: Platform over communicatie, technologie en media

0

Fast Moving Targets is een platform in aanbouw over innovatie op het gebied van media, technologie en communicatie. Erwin Blom, medeoprichter van Fast Moving Targets, vertelt wat de gedachte achter het platform is en hoe het werkt.

Wat is Fast Moving Targets?

“Fast Moving Targets signaleert, duidt en legt uit. Wat is er aan de hand? Wat betekent dat voor wie? En hoe zet je nieuwe trends en technieken succesvol in? Het is een crossmediaal platform, dat de beste uitingen zoekt voor een onderwerp of publiek. Een blogpost, een webcast, een (e)book, een documentaire, een event; we beginnen bij het verhaal en zoeken dan de geschikte media erbij. Je vindt op de website nu al een programma als Top Names (met interviews met o.a. Werner Vogels (Amazon) en Yme Bosma (Hyves) en iCulture Weekly (een samenwerking met de iPhoneclub) en je kunt cases bekijken over Cinecrowd en Zeeman.”

Waarom dit initiatief?

“Onze passie is media in de breedste zin van het woord. Als je nu een ‘uitgeverij’ zou opzetten, hoe zou die er dan uitzien? Dat was de vraag waarmee we begonnen. Zijn we een tv-zender? Ja, ook. Zijn we uitgever van boeken? Ja, ook. Zijn we een organisator van evenementen? Ja, ook. We hebben een verhaal te vertellen en zetten daar alle waardevolle elkaar versterkende media bij in.

 

Het andere startpunt was social media. Hoe kun je je publiek echt nauw betrekken bij een journalistiek project. Hoe kun je die deskundigheid gebruiken? Fast Moving Targets wil community powered media zijn. De bezoekers kunnen op meerdere fronten een bijdrage leveren: inhoud, marketing en funding. Maar dat deel is nog in aanbouw.”

Hoe werkt Fast Moving Targets?

What you see is what you get. Wekelijkse webshows (in een half jaar willen we toegroeien naar 10 programma’s), wekelijks aansprekende cases die succesfactoren en lessen uitdiepen, meerdere uitgaven en evenementen (te beginnen met een boek over crowdfunding en een evenement op 24 november). Fast Moving Targets legt een belangrijke nadruk op video en nieuwe formats en onderzoekt tegelijkertijd verdienmodellen. Bijvoorbeeld: kan crowdfunding een project als dit ook helpen? De eerste reacties zijn positief.”

 

Wat zijn de facts?

“De cijfers van de eerste dag: 2500 unieke bezoekers en 10.000 pageviews. Die zijn allemaal dankzij social media tot stand gekomen. In ruim 600 tweets kwam dinsdag de naam Fast Moving Targets voor. En dat waren bijvoorbeeld mensen die anderen lieten weten dat ze supporter waren geworden. 50 mensen steunden met een tientje en werden 10+ supporter, 5 mensen zegden 100 euro toe om Pro Supporter te worden en 3 mensen opteerden voor 1000 euro en de status van Co Founder. 4000 euro op de eerste dag. Een indicatie dat mensen goede inhoud ook financieel willen ondersteunen.”

Wie is er betrokken?

“Fast Moving Targets is een initiatief van Erwin Blom en Wessel de Valk van The Crowds. Vormgeving en techniek zijn gerealiseerd door Esther Gons en Timan Rebel, redactie is in handen van Leonieke Daalder. Peter Hazenberg van Videobrix is veranntwoordelijk voor de studio.”