Gespot

Favorables: Wat zijn jouw favoriete aankopen?

0

Deel je favorieten met je Hyves vrienden. Een gesprek met Frans Jan Boon over Favorables.

Wat doet de widget?

“Met de Favorables gadget laat je op je Hyves profiel zien wat jouw favoriete aankopen zijn en welke dingen er op je verlanglijst staan. Ook kan je deze producten beoordelen en hierover tips en advies uitwisselen met je vrienden.”

Waarom deze widget?

“De aanleiding om Favorables te ontwikkelen was het gemis van iets dergelijks. Ik luister veel naar muziek, speel gitaar en lees ook graag fantasy boeken. Mijn favoriete albums, instrumenten, apparatuur en boeken wilde ik op een gemakkelijke manier op mijn Hyves profiel kunnen weergeven maar daar waren weinig mogelijkheden voor. Toen heb ik besloten daar zelf iets voor te bedenken, met Favorables als resultaat.”

Hoe werkt de widget?

“Hyvers kunnen de widget op hun profiel plaatsen door op de button ‘Plaats gadget’ te klikken. Vervolgens kun je  in de widget met een zoekfunctie je favoriete producten opzoeken, beoordelen en in je Favorieten plaatsen, hun gewenste producten in je Verlanglijst, en kun je deze als ‘tip’ naar vrienden sturen. Hiervoor kun je kiezen uit enkele miljoenen producten in categorieën zoals muziek, films, games, boeken, mode, sport, vakantie, telefonie, computers, elektronica en gadgets.”

 

Wat zijn de facts?

“Favorables staat nu een kleine maand op Hyves. Ik heb de eerste 150 gebruikers om hun mening en mogelijke verbeterpunten gevraagd. Daar heb ik veel enthousiaste reacties op ontvangen, ook het relatief hoge aantal ‘respects’ op Hyves is een mooie opsteker. Het belangrijkste verbeterpunt is het design; dat we moeten  nog wat fancier maken.”

Wie heeft de widget gemaakt?

“Favorables is één van de concepten waar ik met mijn bedrijf Add to Friends aan werk, naast andere social media en social commerce concepten en advies- en projectwerkzaamheden voor derden. Ik heb de widget bedacht, de technische realisaties is gedaan door Jamo Web Creations.”