Gespot

Feest.je: Waar hangen je vrienden uit?

0

Onder het mom ‘het leven is een feestje’, altijd weten waar je vrienden zijn. Een gesprek met Aldert Greydanus naar aanleiding van de nieuwe Android app van feest.je.

Wat doet de applicatie?

“feest.je is een mobiel sociaal netwerk waarbij je kan zien waar je vrienden uithangen en waarmee je leuke spots bij jou in de buurt kan ontdekken. Hiermee verrijkt feest.je de al bestaande sociale netwerken zoals Facebook, Hyves en Twitter. Door met je mobiel in te checken op de plek waar je bent zien je vrienden waar je uithangt en of het er gezellig is. Je ontdekt op deze manier leuke en populaire cafe’s, restaurants & evenementen.

De Android applicatie, die vorige week is gelanceerd, stelt je in staat om sneller en gemakkelijker van feest.je gebruik te maken dan voorheen mogelijk was voor Android gebruikers.”

Waarom deze applicatie?

“De vraag ‘waar ben je’ is zo’n ingeburgerde maar vervelende vraag. Met feest.je ontstaat een hele nieuwe vorm van sociale interactie, doordat locatie een gegeven is. Je weet al waar iemand is door even op feest.je te kijken. Je belt dan eerder op en zegt ‘Je moet de oesters daar proeven, die zijn echt te gek! Hoe is het verder met je?’. Dat is ontzettend leuk.”

Hoe werkt de applicatie?

“Simpel, je start de applicatie op, dan heb je een aantal keuzes van wat je wil zien. Bijvoorbeeld waar zijn mijn vrienden, wat zijn mijn favoriete spots in de buurt, wie zijn er bij mij in de buurt. en er is een ‘incheck knop’ waarbij je kan aangeven waar jij bent. Klik daarop en op basis van de locatie die je telefoon meegeeft (hoeft geen GPS te zijn, is wel accurater) worden er spots om je heen getoond. Je kiest de spot waar je op dat moment bent en klikt op inchecken. Je checkin wordt zichtbaar voor je vrienden, je kan zelf bepalen of je dit wil doorposten naar je sociale netwerken (Facebook, Hyves, Twitter), je kan er nog een foto bij uploaden om te laten zien hoe leuk het er is en je vrienden kunnen binnen de applicatie op je checkin reageren.”

 

Wat zijn de facts?

“feest.je bestaat nog geen 4 maanden en is dus nog erg jong. We lopen op dit moment richting de 10.000 gebruikers. We zien dat er steeds meer wordt ingecheckt, dat er meer sociale relaties ontstaan in het netwerk, maar het is nog wel heel moeilijk om daar een trend in te ontdekken. feest.je heeft 3 campagnes gedaan met verschillende merken, waarvan de SuperSwyper actie van Samsung op dit moment loopt. We werken met een win-win-win situatie als het gaat om campagnes, het moet goed/leuk zijn voor onze gebruikers, de adverteerder moet er beter van worden en feest.je moet er iets aan over houden.”

Wie maakt de applicatie?

“Het technische gedeelte van feest.je wordt allemaal in-house gemaakt (web platform, mobile web, Android en iPhone apps). Dit wordt gedaan door Erik, Thomas, Gert Jan en mijzelf. Ons kantoor zit in Groningen. Voor business development hebben we Patrick de Laive in Amsterdam en Boomerang. Zij handelen de meeste commerciële aanvragen af. Klein team, maar we werken hard en proberen elke keer met nieuwe dingen en verbeteringen te komen. De komende maanden gaat er nog heel veel leuks gebeuren.”