Gespot

Fietsroute-app: Vind routes & ontvang up to date informatie onderweg

0

De Fietsroute-app helpt je om snel mooie fietstochten te ondernemen waarbij je meegenomen wordt op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en plaatsen die Nederland, Vlaanderen en het grensgebied van Duitsland rijk is. Eric de Laat, algemeen directeur bij Route.nl, vertelt.

Wat is het?

“Met de app kun je uit duizenden mooie fietsroutes kiezen. De routes zijn gebaseerd op het knooppuntennetwerk. Dit betekend dat alle fietspaden veilig zijn en je langs de mooiste plekjes van een gebied leiden.

Dagelijks is onze redactie bezig om nieuwe routes samen te stellen. Inmiddels hebben we meer dan 2500 routes. Er is dus altijd een leuke fietsroute bij jou in de buurt! Ook deze kun je natuurlijk makkelijk vinden met de app.”

Waarom dit initiatief?

“Fietsen is een passie en deze vorm van ontspanning wordt door miljoenen mensen van alle rangen en standen gedeeld. Elk jaar weer trekken we er met zijn allen op uit om de mooiste plekken te ontdekken, om te ontspannen of om simpelweg in conditie te blijven. Met de nieuwe app komen wij deze liefhebbers tegemoet. We bieden alleen routes van hoge kwaliteit aan, die door onze redactie zijn uitgestippeld en ‘nagefietst’.”

Hoe werkt het?

“In het hoofdmenu van de app kun je op drie manieren naar routes zoeken. Je kunt selecteren op provincie en de lengte van de fietsroute, met één druk op de knop alle routes in je directe omgeving opvragen of via het vrije invoerveld routes nabij een specifieke plaats vinden. Na deze eerste selectie kun je je zoekopdracht in het vervolgscherm verfijnen op mogelijkheden tot eten, drinken en slapen, op thema of op aanbieder van de route (bijvoorbeeld VVV, Route.nl of Falk).

Ben je bij de juiste route aangekomen, dan open je de route en er wordt een dynamische in- en uitzoombare fietsroutekaart getoond. Op de kaart wordt je eigen positie ten opzichte van de route steeds weergegeven. Ook volgt de app de afgelegde knooppunten. Je weet dan altijd waar je bent en waar je naar toe gaat.

Verder vind je een wervende routebeschrijving met knooppunten en bijbehorende sfeerfoto’s, zodat je een goede beleving van de fietsroute krijgt. Zelfs het dichtstbijzijnde VVV-kantoor, groene parkeerplaats of treinstation wordt aangegeven. Om je gekozen routes te bewaren, voeg je deze toe aan je favorieten. Op deze manier kun je de routes direct terugvinden. Handig als je de route later (nog eens) wilt fietsen!”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In de app vind je meer dan 2500 routes. Alle routes hebben een ding gemeen: ze zijn met zorg door alle partners van Route.nl samengesteld. Omdat ze zijn gebaseerd op het knooppuntennetwerk zijn alle fietspaden veilig. Elke dag worden er nieuwe routes toegevoegd, raadpleeg daarom regelmatig de app, zo mis je niets!”

Wie is er bij betrokken?

“De Fietsroute app van Route.nl is intern ontwikkeld met kaartmateriaal van Falk.”

Bron:   Fietsroute-app  -  Download