Gespot

File Widget: Weet waar de files staan

0

Op je Android telefoon zien waar de files staan op jouw route. Een gesprek met Willem Ligtenberg over de File Widget.

Wat doet de applicatie?

“De applicatie is een widget voor op het startscherm van Android. De applicatie haalt file gegevens op van Fileindex en laat de 5 dichtst bijzijnde files zien. Hij maakt hiervoor gebruik van de locatie gegevens van de mobiele telefoon. Deze zijn altijd up to date (de applicatie ververst om de 15 minuten) en je hoeft er dus geen applicatie of website meer voor te openen.”

Waarom deze applicatie?

“Ik wist dat er vraag was naar een file widget die meer deed, dan alleen de totale file lengte weergeven. Want eigenlijk maakt het je niet uit hoeveel file er staat, als de files maar niet op jouw route staan. De volledige file lijst kan echter af en toe zo lang zijn, dat je er je hele startscherm mee zou moeten vullen om ze allemaal te laten zien. Daarom heb ik ervoor gekozen om de vijf dichtst bijzijnde files weer te geven.”

Hoe werkt de applicatie?

“Je voegt de applicatie gewoon als widget toe aan je startscherm. Je hoeft niets in te stellen, gewoon even wachten en hij laadt automatisch de dichtst bijzijnde files.”

 

Wat zijn de facts?

“Er zijn tot nu toe nog maar een paar downloads, maar aangezien er elke dag wel files staan in Nederland, lijkt me dit een ‘must have’ applicatie.”

Wie maakt de applicatie?

“Ikzelf, Willem Ligtenberg, maakte de applicatie. Ik ben een promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven, maar in mijn vrije tijd maak ik ook Android applicaties. Mijn meest gedownloade applicatie op dit moment is de Pricewatch Scanner (13.000 downloads en een waardering van 4.5 ster).”