Gespot

FITapp4you: Lesinfo, nieuws & contact met je sportschool

0

FITapp4you is een gratis app voor leden van een sportschool, fitnesscentrum of healthclub. Als lid kun je met de app het lesrooster, nieuws en andere informatie raadplegen en direct communiceren met je club. Ivar Roos, initiatiefnemer van FITapp4you, vertelt.

Wat is het?

"Voor leden van fitness- en sportscholen is FITapp4you een service. Voor fitnessondernemers is het een krachtige communicatie- en marketingtool om direct te werken aan het aantal contactmomenten met leden, aan retentie en aan social marketing.

Gebruikers kunnen in de app alle informatie vinden over de sportschool, de groepslessen, de medewerkers, faciliteiten en nog veel meer. In het lesrooster kun je lessen bekijken en je eventueel aanmelden. Gebruikers die zijn ingelogd met hun Facebook- of Twitter-account kunnen 'liken', 'sharen' en/of vrienden uitnodigen om ook te komen sporten. Leden zorgen dus voor een grotere naamsbekendheid.

Communiceren kunnen de leden door middel van de 'lof & kritiek'-functionaliteit. Via pushberichten worden leden door hun club à la minute geïnformeerd over de laatste leswijzigingen, nieuws, mededelingen of aanbiedingen. Communicatie tot in de broekzak dus."

Waarom dit initiatief?

"De afgelopen jaren heb ik veel initiatieven in de fitnessbranche voorbij zien komen en hebben ondernemers vaak duur leergeld moeten betalen voor nieuwe (online) concepten, die half of uiteindelijk niet worden gebruikt. Dat is natuurlijk zonde! Op mobiel gebied is dat gevaar er weer. Door de hype is men snel geneigd om een app te laten ontwikkelen puur om het hebben van een app, zonder echt goed stil te staan bij de toegevoegde waarde.

Onze visie is een app aan te bieden die in de basis meerdere uitdagingen van de fitnessondernemer aanpakt en een paar stappen verder gaat dan andere aanbieders. Wij richten ons dan ook op ondernemers in de fitnessbranche die op zoek zijn naar een app die meer kan dan alleen maar communiceren. FITapp4you is uniek in de branche en is onderscheidend in functionaliteit en visie."

Hoe werkt het?

"In het kort: een ondernemer neemt bij ons een licentie af (€149,-). Na de inrichting van de omgeving met eigen content, huisstijl en informatie kunnen leden van de sportschool FITapp4you gratis downloaden. De gebruikers selecteren hun fitnessclub, loggen eenmalig in en zitten daarna in de omgeving. Hier is vervolgens alle informatie te vinden over de sportschool en het lesprogramma. Ook staan de gebruikers zo direct in contact met hun sportschool."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"FITapp4you is nu 2 weken live en de eerste 10 sportscholen hebben zich aangemeld. Bij elkaar opgeteld zijn dat ongeveer 25.000 leden. Niet alle leden hebben natuurlijk een smartphone, maar het aantal downloads is nu al over de 1.000.

De implementatie van volgende lichting sportscholen wordt momenteel voorbereid. Omdat we werken met één platform, zijn nieuwe klanten up and running binnen 4 werkdagen en hebben ze de beschikking over een volledig eigen omgeving en dashboard. Nog een voordeel van het werken met 1 platform is dat we ook snel kunnen innoveren. Koppelingen met ledenadministraties, salesprogramma's en andere toevoegingen staan allemaal in de steigers."

Wie is er bij betrokken?

"FITapp4you is een initiatief van mijzelf, Ivar Roos, en Bas Bergsma. We zijn beide eigenaar van FITapp4you B.V. Ikzelf ben al jaren actief in de fitnessbranche en heb diverse functies bekleed. Bas is marketeer en snapt de huidige digitale ontwikkelingen. We vullen elkaar zeer goed aan en spreken de taal van de fitnessbranche. Dat merken we ook aan de positieve feedback die we krijgen."

Bron:   FITapp4you  - Download