Gespot

Flexbook: Schakel tussen horeca-ondernemers & flexwerkers

0

Via Flexbook kunnen horeca-ondernemers een oproep doen voor een flexwerker. Of het nu voor een paar uur is of voor meerdere dagen. Flexbook is een concept dat het uitzendproces voor zowel horeca-ondernemer als flexwerker snel, transparant en (kosten)efficiënt maakt. Roel Elshout, mede-initiatiefnemer van Flexbook, vertelt.

Wat is het?

“Flexbook is het online vraag- en aanbodplatform dat horeca-ondernemers en flexwerkers direct bij elkaar brengt. Het platform is gespecialiseerd in het uitzenden van studenten en young professionals in de horecawereld. Horeca-ondernemers weten namelijk zelf het beste welke mensen ze voor welke klus nodig hebben.”

Waarom dit initiatief?

“Met Flexbook spelen we in op de hedendaagse DIY-trend. Het platform is een schakel tussen horeca-ondernemers en flexwerkers. Mensen hebben in de huidige markteconomie steeds meer de behoefte om zelf de touwtjes in handen te nemen. En met Flexbook faciliteren we dit. Horeca-ondernemers zijn niet meer afhankelijk en hoeven geen dagen te wachten tot het uitzendbureau met een passende match komt. Tegelijkertijd geniet de horeca-ondernemer nog altijd van het voordeel dat de financiële en contractuele processen uit handen genomen worden. ”

Hoe werkt het?

“De horeca-ondernemer plaatst een oproep op het platform en geeft aan voor welke functie hij iemand zoekt. Flexwerkers krijgen via de mobiele app een bericht dat er een oproep is geplaatst die matcht met het persoonlijke profiel, en kunnen hier direct op reageren. Op basis van kwaliteit, kosten en beschikbaarheid kiest de horeca-ondernemer de beste kandidaat. Het unieke van Flexbook is dat je iemand kunt vinden binnen enkele uren, in plaats van dagen.

Na afloop van de opdracht kan de horeca-ondernemer de flexwerker beoordelen, zodat ook de volgende opdrachtgever kan zien hoe de samenwerking bevallen is. De flexwerker kan via de app de gewerkte uren invullen en ter goedkeuring voorleggen aan de opdrachtgever. Na goedkeuring krijgt de flexwerker binnen 24 uur uitbetaald.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In eerste instantie is Flexbook alleen beschikbaar voor ondernemers in Amsterdam, maar in de loop van 2015 zal de landelijke uitrol gestaag vorm krijgen. Om het aanbod van Flexbook zo breed mogelijk te maken, gaan we de komende maanden met meerdere partijen samenwerken, waaronder uitzendbureaus en de gemeentelijke Werkpleinen. Aan belangstelling is gelukkig geen gebrek: nog voor de lancering van de website hebben zich meer dan 50 Amsterdamse horeca-ondernemers aangemeld.”

Wie is er bij betrokken?

“Flexbook is een initiatief van Ivoren Wachters en is in samenwerking met Freshheads tot stand gekomen. Het internetbureau dacht conceptueel mee en is verantwoordelijk voor het design en de volledige techniek van het online platform, het dashboard en de mobiele applicatie.”

Bron:   Flexbook  -  Download