Gespot

FLOOW2: Bemiddelingsservice voor bedrijfsmaterieel

0

FLOOW2 is een online bemiddelingsservice voor bedrijfsmaterieel, die kosten verlaagt en duurzaamheid vergroot. Will Robben, CEO van FLOOW2, vertelt.

Wat is FLOOW2?

“Bedrijven maken nauwelijks gebruik van tijdelijk ongebruikt materieel van hun collega’s. Via het internetplatform FLOOW2 kunnen bedrijven materieel van graafmachines tot hijskranen en van dorsmaaiers tot tractoren, makkelijk en direct van elkaar huren en zo minder kosten maken. Daarnaast kunnen zij eigen materieel tijdelijk verhuren en dus meer rendement op hun geïnvesteerd vermogen behalen. Dat kan met of zonder bemanning.

Door gebruik te maken van FLOOW2 draagt men ook bij aan duurzaamheid. We gaan namelijk meer doen met wat er al is, waardoor er dus minder nieuwe dingen geproduceerd hoeven te worden. Op die manier verminderen we de ongebreidelde overproductie. FLOOW2 realiseert een intensievere levensduur van goederen die reeds bestaan. Op die manier stelt het platform iedereen in staat om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid.

FLOOW2 maakt zichtbaar wat er waar, wanneer en voor hoe lang beschikbaar is, met of zonder bemanning. In eerste instantie richt FLOOW2 zich op zwaar materieel voor de Bouw en Agrarische sector. Eerst in Nederland, dan wereldwijd. Daarna volgen andere marktsectoren, totdat alle denkbare producten en diensten transparant en verhandelbaar gemaakt zijn.”

Waarom dit initiatief?

“Er staat op dit moment zo’n $ 5.000 miljard aan materieel op aarde wat 35-70% van de tijd stil staat, maar niemand ziet die overcapaciteit. FLOOW2 maakt die nu zichtbaar: materieel eigenaren kunnen hun stilstaande capaciteit nu verhuren, waardoor zij meer omzet maken. Huurders voorkomen investeringskosten in nieuw materieel, wat weer zorgt voor lagere kosten. Samen remmen zij zo de ongebreidelde overproductie af, wat een grotere duurzaamheid oplevert. Wat doen anderen op dit gebied en waarom is dit initiatief zo uniek? Die vrije capaciteit wordt nog door niemand inzichtelijk en verhandelbaar gemaakt. Wat FLOOW2 doet is uniek.”

Hoe werkt FLOOW2?

“Het internetplatform werkt eenvoudig en veilig. Op het online platform van FLOOW2 kunnen bedrijven zich gemakkelijk inschrijven en materieel wat tijdelijk stilstaat aanbieden voor verhuur met of zonder bemanning. Op de website brengen we vrager en aanbieder rechtstreeks met elkaar in contact, zonder dure tussenpersonen. We zorgen snel en gemakkelijk voor betrouwbare huurcontracten en diensten. Het platform werkt op basis van Google Maps, waardoor het meteen duidelijk wordt hoe ver het materieel staat en of het de moeite loont om het apparaat daar op te halen. Daarnaast biedt het platform een gratis materieelplanning, waarop men de beschikbaarheid van het materieel kan beheren.”

[vimeo]http://www.vimeo.com/42961358[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“De eerste dag dat FLOOW2 live was hadden we 1200 unieke bezoekers op de website. Daarbij zijn er al wat bedrijven actief op het platform, maar de grote groei moet nog komen. Het achterliggende businessmodel van FLOOW2? Bedrijven kunnen zich op FLOOW2 gratis inschrijven, we vragen geen fee voor de verhuurtransactie. Onze inkomsten halen we uit advertising.”

Wie is er betrokken bij FLOOW2?

“FLOOW2 heeft een vijftiental ambassadeurs, onder hen Professor Dr. Herman Wijffels. Daarnaast werken we samen met een aantal partijen, zoals Dun & Bradstreet, Securitas en Graydon. Door betrokkenheid van dergelijke partijen faciliteren we onder andere creditchecks, Tracking & Tracing en Incasso, om FLOOW2 zo veilig mogelijk te maken.”