Gespot

Floqqert: De online verrassingskalender

0

Iemand verrassen is altijd leuk. Floqqert maakt het je heel gemakkelijk en helpt je samen met anderen snel bijzondere verrassingen te regelen. Gijs Wintzen vertelt over de website.

Wat is Floqqert?

“Floqqert brengt mensen bij elkaar om voor een gemeenschappelijke vriend een heel persoonlijk cadeau te organiseren. Met de website kun je een soort adventkalender maken voor een vriend(in). Maar dan niet gevuld met chocola, maar met vrienden. Iedereen die meedoet bereidt zelf een verrassing voor. Zo krijgt de ontvanger de ene verrassing na de andere van mensen die hij kent, zonder dat hij precies weet waarom. Want het leukst is om dat pas op het laatst te vertellen. Door de koppelingen met Hyves en Facebook kun je snel vrienden vinden en heb je zo’n kalender snel opgezet. Doordat de site een eigen blog heeft, worden bergen met e-mailtjes voorkomen.”

Waarom dit initiatief?

“Floqqert is niet zomaar een cadeau-site. Floqqert is een heel charmant en aardig initiatief. Iedereen heeft het druk en heeft steeds minder tijd om aandacht aan elkaar te besteden. Ik hoop met de website een steentje bij te dragen om ons leven prettiger te maken.”

Hoe werkt Floqqert?

“Start op de website een verrassingskalender. Via e-mail, Hyves en Facebook kun je mensen uitnodigen om op een of meerdere dagen in de kalender een gezamenlijke vriend of vriendin te verrassen. Iedereen die mee wil doen hoeft alleen nog maar aan te geven welk cadeautje juist voor deze gelegenheid het allerleukste is. Ook hierbij helpt de website je met veel originele suggesties. Online kun je direct bestellen en kunnen de andere deelnemers zien wat jij op welke dag(en) geeft. Heb je inspiratie voor een zelfgeschreven gedicht of heeft je dochter een hele mooie tekening gemaakt? Dan kun je dit uiteraard ook geven.”

 

Wat zijn de facts?

“Floqqert is sinds de twede week van januari live. Er zijn nu nog geen cijfers bekend over het gebruik.”

Wie is er betrokken bij Floqqert?

Floqqert is een initiatief van mijzelf, Gijs Wintzen. Samen met het Communicatiebureau Hemels van der Hart uit Woudenberg is de website ontwikkeld en gebouwd tot wat het nu is.”