Gespot

FoodiesClub: Iedere dag verse aanbiedingen

0

Elke dag een leuke aanbieding ontvangen op het gebied van koken en eten, dat kan nu bij FoodiesClub. Pieter Klappert, een van de initiatiefnemers, vertelt over de kortingssite.

Wat is FoodiesClub?

“FoodiesClub is een social shopping platform voor liefhebbers van lekker eten, drinken en koken: foodies. Ze vinden er dagelijks een leuke aanbieding die te maken heeft met dit thema. Het kan gaan om een restaurantaanbieding voor een lunch, diner of high-tea, maar ook keukengerei en bijvoorbeeld leuke kookwinkels. Deze aanbiedingen worden landelijk aangeboden maar ook regionaal. Momenteel is FoodiesClub actief in 5 grote steden. De kracht van FoodiesClub is dat men voordeel kan behalen door met een grote groep mensen in te kopen, zonder het nadeel te hebben van zelf te moeten onderhandelen. FoodiesClub gaat zorgvuldig in gesprek met geselecteerde bedrijven, die lokaal of landelijk een leuke aanbieding kunnen doen aan onze community. FoodiesClub vraagt niet het maximale van de ondernemers maar wel kwaliteit voor een aantrekkelijk kennismakingstarief.”

Waarom dit initiatief?

“Internationaal zie je al langer talloze social shopping websites opduiken, met succes. Waar diverse internationale bedrijven er voor kiezen een heel breed aanbod aan te bieden, ontstaat er juist ruimte voor niche spelers, die zich richten op specifieke deals in een bepaald interessegebied. Met name in de reisbranche zie je dit al langer, maar op het gebied van eten, drinken en koken gebeurde er tot dusver nog nauwelijks iets.

Goede ideeën ontstaan vanuit passie. Mijn passie voor eten, drinken en koken – in combinatie met online marketing – resulteerde in FoodiesClub. De aanbiedingen die ik ontving van andere social shopping platforms spraken mij niet aan. Ik kreeg bijvoorbeeld regelmatig aanbiedingen voor wellness en plastische chirurgie. Het leuke aan FoodiesClub is dat je grotendeels aanbiedingen ontvangt, die je ook werkelijk interesseren. Voor de bedrijven die een aanbieding op FoodiesClub plaatsen, hebben we ook een aantal punten waarin we ons onderscheiden. Zo geven we meer inzicht in de retentie, het bezoekersprofiel en de ervaring.”

Hoe werkt FoodiesClub?

“Dat is eigenlijk heel simpel. Je meld je aan voor de nieuwsbrief om aanbiedingen te kunnen ontvangen. Als je een interessante aanbieding tegenkomt, kun je op FoodiesClub een kortingsbon kopen. Deze kortingsbon kan vervolgens worden uitgeprint en op vertoning bij de aanbieder kan de klant gebruik maken van de aanbieding. Als het een aanbieding betreft van een webshop, kun je de code gewoon invoeren tijdens het bestelproces van de aanbieder.”

Wat zijn de facts?

“We zijn half december live gegaan en we hebben nu al ruim 150.000 leden mogen verwelkomen. Daar zijn we erg trots op. Door het enorme bereik en de snelheid waarmee deze aantallen dagelijks groeien, is FoodiesClub een interessant platform voor aanbieders en kunnen consumenten profiteren van steeds leukere en betere aanbiedingen.”

Wie is er betrokken bij FoodiesClub?

FoodiesClub is opgericht door mijzelf en Joeri van Ham. De website is ontwikkeld door Freshheads, en de marketing power komt van Yonego. Inmiddels hebben wij ook 3 accountmanagers in dienst, die samen met de culinaire ondernemers leuke aanbiedingen gaan samenstellen.”