Gespot

Freemle.com: Online administratiesoftware voor ZZP’ers

0

Freemle.com is een online administratiesysteem speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers. De administratiesoftware biedt deze snelgroeiende groep ondernemers een actueel overzicht van hun bedrijfsontwikkelingen. Zo kun je met de software bijvoorbeeld inkomsten, uitgaven, bankgegevens en belastingzaken beheren. Lars Vonk,  partner van Zilverline, vertelt.

Wat is Freemle.com?

Freemle.com is een online administratiesysteem voor kleine ondernemers en ZZP’ers die constant inzicht willen hebben in hun financiële situatie en hun belangrijke openstaande acties. Werken met Freemle.com is veel eenvoudiger dan met bestaande administratiesystemen, die er vaak uit zien als applicaties uit de jaren tachtig. Met Freemle.com is het eenvoudig om zelf online inkomsten, uitgaven, bankgegevens en belastingen te beheren, zonder hiervoor de hulp van een boekhouder te hoeven inschakelen. Je houdt als ondernemer tijd en geld over zodat je je kunt richten op je echte werk.”

 

Waarom dit initiatief?

“Toen we zelf begonnen met ondernemen hadden we uiteraard ook behoefte om facturen te sturen naar onze klanten. De oplossingen die voorhanden waren (en nu ook nog steeds bestaan) zijn vaak bestaande administratiesoftware van gevestigde leveranciers. Maar die softwarepakketten worden gekenmerkt door een overdaad aan functionaliteiten en een laag gebruiksgemak.

Wij, en met ons meer ZZP-ers en kleine ondernemers, hadden behoefte aan een eenvoudig en makkelijk te gebruiken pakket waarmee we onze facturen konden sturen. Zulke pakketten hoeven ze niet meer uitsluitend van grote softwarereuzen af te nemen. Dat komt omdat er steeds meer ruimere keuze is aan online administratiesoftware die zich richten op kleine ondernemingen, zoals van Freemle.com. Onze administratiesoftware is mensvriendelijk, omdat bij de softwareontwikkeling rekening is gehouden met de wensen en eisen van gebruikers.”

Hoe werkt Freemle.com?

“Er is een gratis ‘Free-hee’ basisversie waarmee de gebruiker onbeperkt facturen kan sturen. Daarnaast komt er een betaalde ‘Pro-wow’ versie waarmee de gebruiker onder andere BTW-aangifte kan doen en bankgegevens, klanten en uitgaven kan beheren. Tot 1 januari 2013 is het Pro-wow abonnement gratis, daarna kost het 25 euro per maand. Dat is aanzienlijk goedkoper dan het inhuren van bijvoorbeeld een administratiekantoor. Ondernemers kunnen zich gratis aanmelden op Freemle.com en het administratiesysteem direct gebruiken.”

 

Wat zijn de facts?

“We zijn een paar weken geleden live gegaan. Aan de hand van de feedback van klanten kan tijdig bepaald worden of de juiste weg is ingeslagen of dat er bijgestuurd moet worden. Gemiddeld melden zich 20-25 ondernemers per week aan dit aantal groeit gestaag door. Wekelijks zullen we nieuwe functionaliteiten toevoegen voor zowel het Free-hee als Pro-wow abonnement. We hebben een forum waarop gebruikers hun feedback en ideeën kunnen plaatsen, zodat ze invloed kunnen uitoefenen op wat het volgende is waaraan we gaan werken.”

Wie is er betrokken bij Freemle.com?

Freemle.com is ontwikkeld door Zilverline. Bij het ontwikkelen van Freemle.com is gebruik gemaakt van Agile-technieken. Bij een Agile manier van werken hoort het ontwikkelen in korte iteraties. In elke iteratie worden er nieuwe functionaliteiten aan het systeem toegevoegd en live gezet. Door te werken met korte iteraties kunnen we snel en adequaat inspelen op de feedback van onze klanten. We ontwerpen dus niet eerst een compleet systeem om dat in één keer aan de klant aan te bieden. Naast de feedback die we halen uit het gedrag van de klant in productie organiseren we ook met enige regelmaat gebruikerstests. Door een nauwe band te creëren met onze klanten kunnen we de functionaliteiten opleveren waarop de ondernemer behoefte heeft.

Het resultaat is een administratiesysteem dat past in deze tijd. Een tijd waar bedrijven zoals Apple en Google de standaard bepalen voor wat gebruikers mogen verwachten: hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijke software. Je houdt als ondernemer zo meer tijd over om zaken te doen.”