Gespot

FunX Radio App: Twaalf radiostations op je smartphone

0

De FunX Radio App is een applicatie waar je FunX Radio of een van de digitale FunX thema zenders kunt luisteren op je smartphone. Zo heb je in één klap keuze uit twaalf stations. In gesprek met Irene Garcia Romay.

Wat is het?

“De FunX Radio App is een applicatie waarmee smartphone-gebruikers voortaan altijd en overal naar FunX kunnen luisteren. Luisteraars zijn niet meer afhankelijk van het beperkte bereik van de FM frequenties van FunX in de grote steden van de Randstad.”

Waarom dit initiatief?

“Mobiele apps lanceren is op zich niet uniek. Uniek is dat we een app leveren voor alle relevante platforms, waarmee in één klap twaalf FunX-stations te beluisteren zijn. We hebben gewacht op het moment dat de kosten voor de gebruiker normaliseren (flat rates). Ook combineren we onze apps met gratis downloads van populaire artiesten. We verwachten een snelle ontwikkeling van apps door de verdere integratie van social media en het bestaande media-aanbod. Daar gaan we in 2011 verder in investeren.”

Hoe werkt het?

“De gebruikers van de verschillende merken smartphones kunnen, afhankelijk van hun mobiele besturingssysteem, naar hun eigen online winkel om verschillende applicaties of software gratis te downloaden of te kopen. Een andere mogelijkheid is het sturen van een SMS naar 3010. Je ontvangt dan een link; als je op deze link klikt, beland je gelijk op de juiste plek in de online winkel waar je de app gratis kan downloaden.”

Wat zijn de facts?

“Sinds de lancering van de FunX Radio App begin december zijn er binnen vijf dagen 1.003 downloads voor Android gedaan, 3.605 downloads voor de BlackBerry en 3021 iPhone downloads. De mobiele portal van FunX is in de afgelopen week ruim 20.000 keer bezocht. We verwachten dat het aantal downloads nog aanzienlijk zal groeien, gezien wij deze week met een Marketing Campagne komen om het downloaden van de app te promoten. Wat ons businessmodel betreft: met de opmars van smartphones komen er gelukkig kansen voor spelers als FunX. Er ontstaat een nieuw level playing field zonder overheidsregulering en bestaande mediabelangen, zoals op de traditionele radiomarkt. Bij internet- en mobiele beluistering kan er namelijk feitelijk gekeken worden naar het bereik van media in plaats van naar een schatting via het radiomarktonderzoek.”

Wie is betrokken?

FunX Radio App is technisch uitgevoerd door Mobilaria. Innovatie is belangrijk voor FunX en Mobilaria laat al jaren zien dat zij voorop loopt met mobiele apps voor de media. Deze samenwerking is een logische volgende stap in de toekomst van radio.”