Gespot

Gametron app: Kiezen. Downloaden. Spelen.

0

Gamers opgelet: op de Gametron iPhone app vind je dagelijks informatie en recensies van iPhone spellen. Daarnaast kun je via deze app direct naar de iTunes store. In gesprek met Sander Stricker, Product Manager Games Sanoma, initiatiefnemer van de app.

Wat is het?

“De Gametron iPhone app geeft gebruikers dagelijks nieuwe informatie over iPhone spellen in de vorm van korte recensies. Naast een korte beschrijving en beoordeling van elk spel geven de redacteuren ook een objectief oordeel in de vorm van een cijfer en concrete plus- en min-punten. Veel iPhone games worden momenteel ondergesneeuwd door het grote aanbod, Gametron helpt mensen toch de goede games te vinden. Elke dag zal de Gametron app worden aangevuld met nieuwe recensies van bekende maar ook juist onbekende iPhone spellen. Wij zullen alle soorten spellen bespreken; hardcore en casual, goedkoop en betaald, oud en nieuw.”

Waarom dit initiatief?

“Sanoma wil op elke plek waar digitale distributie van games plaatsvindt aanwezig zijn, voor de iPhone was deze app de beste invulling. Gametron is het merk wat Sanoma gebruikt voor al haar activiteiten betreffende de digitale distributie van games, naast deze app biedt Gametron bijvoorbeeld ook PC games als download aan op Gametron.nl.”

Hoe werkt het?

“Bij het opstarten van de app krijg je elke dag de nieuwste recensies aangeboden. Elke recensie is binnen een minuut te lezen en is voorzien van screenshots en een directe download link naar de Appstore. Daarnaast kun je direct een lijst met de best beoordeelde spellen zien en een lijst met kortingen op gerecenseerde spellen. Helemaal mooi is de functie om push-berichten te ontvangen over prijsveranderingen van spellen die de gebruiker zelf heeft uitgekozen om te volgen.”

 

Wat zijn de facts?

“De app is net gelanceerd dus we hebben momenteel nog geen cijfers. Met de Gametron app wil Sanoma Games net zoals op de PC ook op de iPhone een sterke positie innemen op het gebiedt van digitale distributie van games. Sanoma is ook aan het kijken om in de toekomst op andere platformen dan de PC en iPhone actief te zijn met Gametron.”

Wie is betrokken?

“Het design van de Gametron app is door Sanoma’s eigen app ontwikkelteam gedaan, het programmeerwerk heeft Elements Interactive op zich genomen. De functionele invulling is door Sanoma Games gedaan, de content komt van de redactie van InsideGamer.nl.”