Gespot

GeniusTravel: Zoek vluchten op budget in plaats van bestemming

0

Met de app van GeniusTravel zoek en boek je reizen op basis van je budget. Via een priceslider geef je aan wat je minimaal en maximaal wilt betalen. Je ziet vervolgens in één oogopslag wat je opties zijn en je kunt direct boeken. Gennie Freen, initiatiefnemer van GeniusTravel, vertelt.

Wat is het?

“Waar vlieg je in de maand juni heen voor 200 euro? Het lijkt een eenvoudige vraag, maar het antwoord was tot voor kort niet vindbaar met een enkele druk op de zoekknop. Het merendeel van de online zoekmachines zoekt immers naar vluchten op bestemming. GeniusTravel brengt hier verandering in. De site en app zijn de eerste zoekmachine die vluchten zoeken op basis van prijs in plaats van op bestemming.”

Waarom dit initiatief?

“Twee jaar geleden is het idee voor GeniusFlight geboren, vooral uit mijn frustratie. Het zoeken op prijs was immers een behoorlijke opgave. Want naar welke bestemming vlieg je dit weekend voor 150 euro? Ik verwachtte dat een grote partij snel troost zou bieden met een zoekmachine op prijs op meta-niveau. Dit bleef echter uit, en daarom besloot ik het heft in eigen hand te nemen. De doelgroep van dit reisplatform moet mensen als ikzelf aanspreken, reizigers die graag op zoek gaan naar de beste deals en zich willen laten inspireren met verrassende bestemmingen voor een specifiek budget.”

Hoe werkt het?

“De vernieuwde zoekmachine en app bieden een overzicht van vluchten, accommodaties en autohuur. Vanaf nu boek jij jouw samengestelde reis vanuit je broekzak. De site en app zijn de eerste zoekmachine die vluchten zoeken op basis van prijs in plaats van op bestemming. Alle reizen beginnen dus met budget, een goed uitgangspunt van waaruit de wereld kan worden ontdekt. In de eerdere versie van de zoekmachine, GeniusFlight, kreeg je alle zoekresultaten op een landkaart te zien. In de nieuwe versie kun je nog steeds de resultaten op het bekende kaartje zien. Daarnaast wordt op de nieuwe website een roulerend voorstel gedaan voor bestemmingen, hotels of huurauto’s binnen het budget.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Qua marketing onderscheiden we zaken als het bouwen van naamsbekendheid, waarbij de redemptie stukken lager is, en aan de andere kant marketing die daadwerkelijk conversie moet opleveren. In versie 1.0 bleek dat ruim 35 procent van het totaal aantal bezoekers van de site ook daadwerkelijk in de ‘funnel’ van onze vluchtpartner SkyScanner terechtkwam. Dit gaf ons voldoende vertrouwen de site up te graden naar een 2.0 versie, een iOS- en Android-app te realiseren en autohuur toe te voegen. Met enkele maanden hebben we hierover de eerste feiten.”

Wie is er bij betrokken?

“GeniusTravel B.V. is opgericht door mij, Gennie Freen. Daarnaast zijn er, naast betrokken aandeelhouders, ook diverse mensen uit verschillende disciplines bij betrokken: denk aan techniek/development (web en app), marketing en social media.”

Bron:   GeniusTravel  -  Download