Gespot

GetPacked-app: Goed voorbereid op vakantie met je persoonlijke paklijst

0

LuuX software maakt al vijf jaar mobiele apps voor iPhone en sinds 2011 voor iPad. We maken apps die mensen helpen bij alledaagse taken, zoals de app GetPacked. Deze helpt je bij het inpakken voor een vakantie. Lucas van Schaik, eigenaar GetPacked, vertelt over deze app.

Wat is het?

"GetPacked is een hulp bij het inpakken voor je op vakantie gaat. De app stelt een aantal vragen over de vakantie, zoals wanneer, wie gaan er mee, waarheen en hoe kom je er. Op basis van de antwoorden op deze vragen, wordt een paklijst samengesteld. Deze paklijst is volledig naar eigen wens aan te passen. Vervolgens kun je de dingen die ingepakt zijn, afvinken van de paklijst. Natuurlijk kan de paklijst gedeeld worden met meerdere mensen, zodat ook bijvoorbeeld samen ingepakt kan worden."

Waarom dit initiatief?

"Inpakken voor een vakantie vond ik altijd een moeilijke en stressvolle bezigheid. Wat zijn we dit keer weer allemaal vergeten? Waar hebben we niet aan gedacht? GetPacked hebben we bedacht om die inpak-stress niet te hebben. Op basis van een aantal antwoorden wordt een paklijst en actielijst samengesteld, zodat heel duidelijk is wat er nog gedaan moet worden, denk aan paspoort verlengen, navigatiesysteem updaten en visa regelen, en wat er ingepakt moet worden. Er zijn meerdere apps waarmee een paklijst is te maken, maar GetPacked is uniek in de manier waarop de paklijst zelf wordt gegenereerd."

Hoe werkt het?

"GetPacked heeft een uniek algoritme dat op basis van de antwoorden op een aantal vragen over de vakantie, een paklijst en actielijst samenstelt. Deze paklijst is precies op maat voor de vakantie en voor de personen die meegaan. Dus als er kleine kinderen meegaan staan er onder andere luiers, spenen en knuffels op de paklijst, maar die staan er niet op als je op ski-vakantie met vrienden gaat. Dan staan er juist skibrillen, ski's en skiwax op de lijst. De lijst is daarna aan te passen aan de eigen wensen. Op deze manier wordt een paklijst gemaakt die helemaal persoonlijk is en waarop niks ontbreekt of te veel op staat."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"In Nederland zijn er meer dan 10.000 mensen die de app gebruiken voor het inpakken voor hun vakantie. De Engelse versie wordt door duizenden mensen in het buitenland gebruikt."

Wie is er bij betrokken?

"GetPacked is bedacht en ontwikkeld door LuuX software, waarvan ik, Lucas van Schaik, oprichter en eigenaar ben."