Gespot

Gleefy: Groepsuitjes regelen via Facebook

0

Gleefy is een Facebook app die het eenvoudig maakt om groepsuitjes te regelen. Willem Bleeker, medeoprichter van Gleefy, vertelt.

Wat is Gleefy?

Gleefy is een Facebook-app waarbij mensen gemakkelijk groepsuitjes kunnen regelen en boeken via Facebook. Het regelen van een groepsuitje brengt tegenwoordig veel stress, moeite en geregel met zich mee. De oplossing hiervoor is de Gleefy Facebook app: een totaaloplossing voor het organiseren en boeken van een uitje op Facebook. Het integreert alle services die nodig zijn om zonder gedoe een uitje te kunnen regelen, waaronder een overzicht van uitjes, een ingebouwde datumplanner, een optie om gemakkelijk vrienden uit te kunnen nodigen, de mogelijkheid tot individueel betalen en directe ontvangst van het toegangsbewijs.”

Waarom dit initiatief?

“Wij ondervonden zelf het probleem van het organiseren van een uitje met een groep. Als iemand nu een uitje wil regelen voor een groep kost dat veel tijd. Denk aan groepsmailtjes, veel telefoontjes, een datum vinden, geregel met het voorschieten van geld en het terugbetalen of boeken van een uitje. Wij vonden dat het regelen van een uitje makkelijker, leuker en sneller moest kunnen. Daarom hebben wij alle problemen opgelost omtrent het regelen van een uitje met een groep.

Voor consumenten zijn er op dit moment alleen losse diensten beschikbaar zoals Datumprikker en WiebetaaltWat. Gleefy integreert alle services die nodig zijn om zonder gedoe een uitje te regelen. Wij hebben gekozen voor de vertrouwde omgeving van Facebook omdat steeds meer consumenten hier dagelijks veel tijd doorbrengen. Op dit moment is het nog onmogelijk om je uitje volledig te regelen via Facebook en dat maakt Gleefy uniek.”

Hoe werkt Gleefy?

“Gleefy is ontwikkeld om gemakkelijk, leuk en snel een uitje te plannen. De eerste stap voor de organisator is het kiezen van een uitje in het overzicht van beschikbare uitjes. Vervolgens kies je verschillende data opties voor het uitje. Hierna nodig je je vrienden uit via Facebook of e-mail. Als je vrienden de uitnodiging hebben geaccepteerd, wordt er een definitieve datum en tijd gekozen. Als het bedrijf het uitje heeft goedgekeurd, kan iedereen individueel betalen. Ten slotte krijgt iedereen zijn toegangsbewijs toegestuurd per e-mail.”

 

Wat zijn de facts?

“Inmiddels zijn wij al meer dan een jaar fulltime bezig met de ontwikkeling van de app. De moeilijkheden bij het opzetten van Gleefy zijn onder andere het aansluiten van de eerste partners geweest en het inspelen op de wensen van de branche. Hiernaast is het ontwikkelen van de Facebook app een uitdaging gebleken omdat we steeds moeten inspelen op veranderingen van Facebook.

Wij leveren groepen klanten op een vaste datum waarbij wij ook de betaling al rond hebben voordat er tickets worden uitgestuurd. Er wordt gewerkt op basis van no-cure no-pay, dit betekent dat huidige partners geen vaste kosten hebben en alleen een commissiepercentage afstaan per verkocht toegangsbewijs. Tijdens de bètaversie zijn verschillende uitjes gepland en deze hebben inmiddels plaatsgevonden.”

 

Wie is er betrokken bij Gleefy?

“Ik, Willem Bleeker, heb Gleefy samen met mijn compagnons Sander van Meggelen en Ron van Rooij opgericht, allen partner. Inmiddels hebben wij onze opleidingen afgerond en na verschillende IT-projecten uit het verleden zijn we begonnen met het opzetten van de Gleefy Facebook app. We maken ook dankbaar gebruik van de expertise van onze adviseurs op het gebied van financiën, techniek, journalistiek en juridische zaken.

Onze partners zijn bedrijven in de vrijetijdsbranche die op zoek zijn naar nieuwe manieren om de doelgroep achter social media aan te spreken. Gleefy heeft 30 partnerschappen en meer dan 40 locaties waaronder Walibi Holland, SnowWorld, Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Traffic Control, Bleekemolens Race Planet en Dutch Water Dreams.”

Update 11-12-2012

“De Gleefy Facebook app is inmiddels verder ontwikkeld naar een groepsboekingmodule die ook buiten Facebook te gebruiken is. Deze sociale ticketshop wordt in samenwerking met Ticketcounter bij verschillende partijen geïntegreerd. Op de website van Vogelpark Avifauna kan nu al via deze module gemakkelijk een uitje worden geregeld met een groep.”