Gespot

Go About: Outlook plugin voor reis(tijd)

0


Go About
is een gratis toepassing, waarmee je direct trips kunt plannen in Outlook, reisalternatieven kunt vergelijken en met slechts één druk op de knop je gemaakte reiskosten kunt toevoegen aan je reiskostenadministratie. In gesprek met Jacco Lammers.

Wat is het?

“Go About is een Outlook plugin om je reis en reistijd direct in je kalender te plannen. Wanneer je Go About hebt gedownload en een afspraak inplant in Outlook, dan berekent het programma direct je reistijd en zet deze in je agenda voor en na je afspraak. Ook houdt Go About automatisch het aantal afgelegde kilometers en de reiskosten bij: handig bij het indienen van reiskostendeclaraties.”

Waarom dit initiatief?

“Flexwerken, Het Nieuwe Werken, slim werken, slim reizen; werken en reizen veranderen in rap tempo. Het kiezen van je eigen werk- en reistijden hoort daarbij, maar maakt mobiliteit er niet eenvoudiger op. Wat is een gunstig tijdstip om te vertrekken? Hoe lang doe je erover? En kun je beter met de auto of het OV reizen? Met Go About heb je snel het antwoord op deze vragen.”

Hoe werkt het?

“Het werkt heel eenvoudig.

  • Stap 1: Je registreert je op www.goabout.nl/signup. Daar vul je wat gegevens in over jouw persoonlijke mobiliteit.
  • Stap 2: Download en installeer de Outlook plugin. Dat gaat eigenlijk helemaal vanzelf met onze ‘Click-once installer’.
  • Stap 3: Herstart je Outlook en open je kalender. Je ziet het Go About paneel aan de rechterkant. Als je een afspraak opent (of een nieuwe maakt) kun je een locatie zoeken en na opslaan op ‘Plan trips’ klikken. Go About plant voor en na je afspraak een trip in!”

 

Wat zijn de facts?

“Go About is op 16 mei na ruim een jaar ontwikkeling gelanceerd. Hierbij is ook de samenwerking met een aantal Pilot Partners aangekondigd: Arcadis, NS, Conclusion en ALD Automotive. Deze bedrijven gaan met de betaalde versie “Go About Corporate” aan de slag en helpen die te verbeteren. Go About Corporate biedt naast extra, op maat aangeboden reis-alternatieven, zoals het openbaar vervoer, ook een dashboard voor mobiliteitsmanagement.”

Wat zijn de ontwikkelplannen?

“In juni lanceren we Go About Corporate voor bedrijven. Vanaf juli starten we in ‘s-Hertogenbosch met een project met Go About Invite, een module om bezoekers van je bedrijf uit te nodigen een elektrische treintaxi te nemen. Verder staan er verschillende platforms op de planning, waarbij we kijken waar Go About Corporate klanten het eerste behoefte aan hebben. Denk daarbij aan andere mailprogramma’s zoals Lotus Notes, maar ook aan Apps voor de iPad.”

Wie is betrokken?

“Go About is ontwikkeld door Sunday Afternoon, een service design agency. We ontwikkelen Go About zoveel mogelijk in samenspraak met professionals op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid. Onze pilot partners zijn daarom ook niet de minste: Arcadis, NS, Conclusion en ALD Automotive.”