Gespot

GoEuro: Plan je reizen tussen bestemmingen in Europa

0

GoEuro is een zoekplatform dat je helpt om makkelijk en snel hun reis te plannen tussen bestemmingen in Europa. Naren Shaam, oprichter van GoEuro, vertelt.

Wat is het?

“GoEuro is een zoekplatform dat reizigers de meest efficiënte zoekmethode aanbiedt, zodat ze snel en makkelijk hun reis binnen Europa kunnen plannen. In tegenstelling tot veel andere reisplanners kun je niet alleen grote steden en vliegvelden in je reisplan opnemen, maar ook regionale steden en dorpen. Vervolgens kun je vlucht-, trein- en busmogelijkheden vergelijken, wat het bezoeken van meerdere websites overbodig maakt. Dat maakt reizen een stuk eenvoudiger.”

Waarom dit initiatief?

“Tijdens mijn backpackreis door Europa kwam ik tot de ontdekking dat het plannen van mijn trip erg veel tijd kostte en ingewikkeld was, waarbij de reis ook vaak nog duurder uitviel dan gedacht. Dat gaf me het idee voor het initiatief: één platform voor reizigers bieden met alle benodigde informatie over hun reis, compleet met prijzen, reistijden en de mogelijkheid om direct tickets te boeken.”

Hoe werkt het?

“Reizigers voeren hun vertrekpunt en bestemming in. GoEuro zoekt vervolgens uit hoe zij de reis kunnen maken en laat hierbij de reismogelijkheden via vliegtuig, bus en trein zien en geeft de duur van de reis en de prijzen weer. Via GoEuro kun je als reiziger je tickets bij de door jou uitgekozen maatschappij boeken.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“GoEuro is in 2010 opgericht en is naast de Benelux ook actief in Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. We zijn gevestigd in Berlijn en hebben 50 medewerkers uit 20 landen. Het bedrijf is voor miljoenen dollars gefinancierd door onder andere Battery Ventures, Hasso Plattner Ventures en Lakestar.”

Wie is er bij betrokken?

“GoEuro is gefinancierd door onder andere Battery Ventures, Hasso Plattner Ventures en Lakestar. Op de Nederlandse markt heeft het GoEuro als partners onder andere NS Hispeed, Thalys, NS, KLM, Eurolines en Megabus.”