Gespot

Greetz app: Unieke kaarten versturen

0

Met Greetz app verstuur je niet alleen echte kaarten, maar bijvoorbeeld ook persoonlijke geluidsberichten. Zo verras je de ontvanger altijd op een originele manier. In gesprek met Gert-Jan Lagas van Greetz over de unieke mogelijkheden van deze app.

Wat is het?

“Als je attent wilt zijn dan wil je dat altijd en overal zijn. Greetz, de marktleider in online echte wenskaarten versturen, lanceerde daarom een iPhone applicatie waarmee je altijd en overal attent kunt zijn. Met de lancering van deze app breiden wij onze online dienst uit naar het mobiele internet. De Greetz app is voor iedereen, member of geen member van Greetz gratis te downloaden. De uitgebreide mogelijkheden van de app zorgen ervoor dat het versturen van een échte wenskaart een nieuwe dimensie krijgt. Zo kun je geluid toevoegen aan je kaart, een handtekening met je eigen handschrift zetten, een ‘Groetjes uit’ kaart met Google Maps maken, je foto’s als échte kaart versturen en je kunt uiteraard een selectie van alle kaarten van Greetz.nl versturen. Bovendien is de app gekoppeld aan Greetz.nl. Dit betekent dat alle adressen en verjaardagen van de gebruiker ook direct in in de app worden geïmporteerd. Wel zo makkelijk als je onderweg even snel een kaartje wilt versturen. Ook bij de Greetz app geldt: voor 18:00 uur gemaakt is vandaag nog verstuurd! ”

Waarom dit initiatief?

“Steeds meer gebruikers van Greetz.nl kwamen met de vraag of wij ook een app hadden. Uit onderzoek onder de fans van Greetz in de sociale kanalen (Facebook, Hyves en Twitter) werd deze behoefte bevestigd. We wisten al dat de klanten van Greetz online georiënteerd zijn, want de kaarten van Greetz zijn alleen online te verkrijgen, maar uit bovenstaande bleek dat de Greetz klant ook mobiel erg actief zijn. Deze app maakt het mogelijk om altijd en overal attent te zijn.”

Hoe werkt het?

“Met deze nieuwe dienst van Greetz ben je niet meer gebonden aan de computer thuis, maar kun je altijd en overal inloggen op je Greetz account en een kaart versturen op het moment dat het jou uitkomt. De Greetz iPhone app heeft bijna alles te bieden wat de website ook kan, maar er zijn een aantal extra’s die niet via de website kunnen, zoals dus je een handtekening in je kaart zetten met je eigen handschrift en de ‘Groetjes uit’ kaarten met Google Maps. In de tweede versie komen er nog een aantal unieke mogelijkheden bij.”

Wat zijn de facts?

“De app is op 26 april gelanceerd en is inmiddels al meer dan 10.000 keer gedownload. Dit is een aantal waar Greetz zeer tevreden mee is, omdat de app nog niet groots is gelanceerd, maar alleen via de sociale kanalen is gecommuniceerd. Er staat inmiddels ook al een tweede versie van de app gepland met opnieuw een aantal unieke mogelijkheden. Uiteraard wordt de feedback van onze klanten hierin meegenomen.”

Wie is betrokken?

De Greetz App is ontwikkeld door Sharewire. Daarnaast hebben diverse medewerkers op het hoofdkantoor van Greetz in Amsterdam zich ingezet voor de ontwikkeling en lancering van de Greetz app.”