Gespot

GroenLinks Brabant app: Interactie met Brabanders

0


GroenLinks Brabant iPhone app
GroenLinks zet mobile app en social media in voor interactie met de inwoners van Brabant. De Brabanders krijgen het laatste regionieuws en kunnen een actieve rol spelen tijdens de verkiezingen. In gesprek met Paul Smeulders, lijsttrekker Brabantse Provinciale Statenverkiezingen.

Wat is het?

“Via de GroenLinks Brabant iPhone app en sociale netwerken sturen we de inwoners van Brabant het laatste nieuws, krijgen ze een platform om hun ideeën te geven en kunnen ze een actieve rol spelen in de verkiezingscampagne en de aankomende bestuursperiode.”

Waarom dit initiatief?

GroenLinks Brabant gaat voor een ontspannen Brabant met ruimte voor groen, schoon vervoer, duurzame economie en gezonde stallen. Deze ambities willen we samen met Brabanders vormgeven. Een uitdaging daarbij is dat voor veel mensen de provincie als bestuurslaag een beetje onzichtbaar is. Met de app en de inzet van social media willen we de provincie dichter bij de mensen brengen. En waar we stiekem best trots op zijn: met de lancering van de app is GroenLinks de eerste partij met een mobiele applicatie voor de provinciale en lokale politiek.”

Hoe werkt het?

“Mensen ontvangen met de app nieuws, blogartikelen en video’s over het werk van GroenLinks op het provinciehuis, zodat ze inzicht krijgen in actuele werkzaamheden en in de te maken afwegingen. Maar nog veel belangrijker is dat je via de app ook kunt reageren op Facebook-discussies, waarmee we mensen vragen hun ervaringen en ideeën met ons te delen. Dit gebruiken we vervolgens als input voor ons werk in de Provinciale Staten.

Speciaal voor de verkiezingscampagne versturen we via de app dagelijkse ‘challenges’: concrete opdrachten waarmee mensen een bijdrage kunnen leveren aan de campagne. Voorlopig is de applicatie alleen beschikbaar voor de iPhone, een Android versie staat gepland.”

 

Wat zijn de facts?

“Sinds de lancering van de app hebben we veel positieve reacties ontvangen, je merkt dat mensen het leuk vinden om op deze manier een bijdrage te leveren. We zien nu ook dat meer mensen hun weg weten te vinden naar de website en onze accounts op Twitter, Hyves en Facebook om met ons in contact te komen.”

Wie is betrokken?

“Voor de Provinciale Statenverkiezingen hebben we een enthousiast en professioneel campagneteam gevormd. Daar ontstond het idee voor de app, om mensen beter te bereiken tijdens de campagne en vooral ook de komende vier jaar voor onze werkzaamheden in de Provinciale Staten. Binnen dit team hebben we de applicatie volledig zelf ontwikkeld en vormgegeven.”