Gespot

Groupchat.tv: Videochatten met 50 vrienden op Facebook

0

Een van de meest gewaardeerde functies van Google+ is de Hangout; videochatten met al je vrienden. Dankzij Groupchat.tv kun je nu ook via Facebook videochatten met meerdere vrienden tegelijk. Richard Straver vertelt.

Wat is Groupchat.tv?

“Met Groupchat.tv kun je videochatten met meerdere vrienden tegelijk binnen Facebook. Natuurlijk kon je al videochatten via Skype, maar de meeste mensen hebben daar niet al hun vrienden op zitten, op Facebook wel. Bovendien kun je met Groupchat.tv tot 50 vrienden tegelijk in 1 sessie spreken. Als je met 50 vrienden tegelijk gaat videobellen, zal dat niet erg effectief werken, maar het kan wel leuke taferelen opleveren.”

Waarom dit initiatief?

“De aanleiding was een hackathon iets meer dan een week geleden en de inspiratie kwam uiteraard van de zeer populaire Google Hangouts. We vroegen ons af waarom je nog niet kan videochatten met meerdere vrienden tegelijk binnen Facebook? Nu kan het in ieder geval wel! Erg handig als je met je vrienden iets wilt bespreken. Bijvoorbeeld: ‘Waar gaan we naartoe op vakantie?’, ‘Waar gaan we uit?’ of ‘Wie rijdt met wie mee naar Lowlands?’ en ga zo maar door. Bovendien is het ook gewoon heel erg leuk.”

Hoe werkt het?

“Het is echt ontzettend simpel. Ga naar de site en klik op ‘Connect with Facebook’. De applicatie vraagt vervolgens toestemming om je gegevens te gebruiken. Vervolgens krijg je een link die je via de send button kunt delen met je vrienden die je wil uitnodigen. Dat is alles wat je hoeft te doen om om binnen Facebook met je vrienden te videochatten!”

 

Wat zijn de facts?

“Het eerste succes was het winnen van de hackathon wedstrijd. De eerste bezoeken komen voorlopig vanuit onszelf en onze vrienden. Op dit moment is het vooral iets waar wij plezier aan hebben, we nodigen iedereen uit die online komt! Dus ik zou zeggen; leef je uit en ga videochatten op Facebook met al je vrienden!”

Wie is er betrokken bij Groupchat.tv?

“Groupchat.tv is gemaakt door Melvin Tercan en Valentin van Tinypay. De hackathon waar we gewonnen hebben, is door Tinypay gesponsord. Melvin en Valentin waren daar aanwezig om te kijken of iemand iets leuks zou maken op basis van de Tinypay API. Dat viel helaas een beetje tegen, maar ze hebben daar zelf niet stilgezeten en op basis van een andere API (TokBox) de Groupchat.tv gemaakt & de hackathon gewonnen!”