Gespot

Groupon Android app: Gemakkelijk deals bekijken en kopen

0

Met de nieuwe Groupon app kun je dagelijks, vanaf je Android smartphone, deals bekijken en vervolgens aanschaffen via het makkelijke betaling- en afhandelingsproces. Lilian Doets, marketing manager van Groupon, vertelt over de nieuwe app.

Wat is de Groupon Android app?

“Groupon biedt vanaf nu een makkelijk betaling- en afhandelingsproces aan voor zowel consumenten als partners. Klanten kunnen via de nieuwe app dagelijks deals bekijken vanaf hun Android smartphone, handig als je even zit te wachten of als je aan het reizen bent. Via de GPS-functie krijgt de klant de aanbiedingen in zijn of haar omgeving te zien. Dagelijks kan de app tevens een pushbericht geven over de deals die er die dag te zien zijn.

De app geeft daarnaast toegang tot alle gekochte groupons. Wanneer je een aangekochte groupon opent, krijg je te zien hoe lang deze nog geldig is en waar je hem in kunt wisselen. Printen is daardoor niet meer nodig, je kunt nu je groupon gewoon vanaf het scherm laten zien. Voor partners betekent dit: de groupons van klanten scannen, direct het betalingssysteem in, geen papierwerk meer en gestructureerde betaling.”

Waarom dit initiatief?

“We hebben een app gemaakt omdat mobile marketing steeds belangrijker wordt, zeker voor ons. Ook kregen we al regelmatig vragen op Twitter en Facebook wanneer de app, die al een tijdje beschikbaar was in de Verenigde Staten, naar Nederland zou komen. Door de app heb je altijd toegang tot alle deals die we aanbieden, waardoor onze klanten nooit meer een deal hoeven te missen. Je kunt met de app zelfs deals in andere landen bekijken, wat de app echt uniek maakt. Ben je een weekend in New York? Kijk dan welke deals er op dat moment online staan.

De Groupon app is nu beschikbaar in België, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Italië, Polen, Singapore, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de VS en in Nederland. De app biedt niet alleen meerwaarde voor consumenten maar ook voor onze B2B-partners.”

Hoe werkt de Groupon Anroid app?

“Download de gratis Groupon app op je telefoon en je kunt meteen alle deals in de omgeving bekijken in de tab ‘deal van de dag’. Net als op de website zie je real-time hoeveel tijd je nog hebt om de deal te kopen en hoeveel mensen de deal al hebben gekocht. Via de knop ‘deel deze deal’ kan je via email, Facebook en Twitter anderen op de hoogte stellen van de deal.

In de tab ‘mijn groupons’ vind je al je gekochte groupons. Je kunt hier zien hoe lang deze nog geldig zijn, waar je ze kunt gebruiken en wat de voorwaarden zijn. Als je doorklikt zie je de precieze locatie van de deal direct op de kaart en kun je de volledige beschrijving nog eens lezen. Betaling kan direct via PayPal en creditcard. Voor de Partner app geldt: downloaden, installeren, gegevens invoeren en scannen maar! Iedere groupon kan maar 1x gescand worden, alles gaat automatisch!”

Wat zijn de facts?

“De eerste gebruikers hebben de app gedownload en zijn positief. Omdat de app pas kort in de market staat zullen we verdere data nog af moeten wachten.”

Wie is er betrokken bij de Groupon Android app?

“De app is internationaal uitgerold en ontwikkeld door Groupon zelf. In Nederland is de app vertaald en uitvoerig getest met het hele Groupon team voordat deze online kwam.”