Gespot

Headfirst app: Interim-opdrachten voor zelfstandigen

0

Met de HeadFirst app heb je als zelfstandig professional real time toegang tot de meest recente interim-opdrachten. Zo kan je gemakkelijker en sneller oriënteren en aanbieden op een nieuwe opdracht. De app is beschikbaar voor alle populaire smartphones (iPhone, Android, BlackBerry). Mike Kruiswijk, operationeel directeur bij HeadFirst, vertelt.

Wat is de HeadFirst app?

“Met de HeadFirst-app kun je als zelfstandig professional real time reageren en jezelf aanbieden op een opdracht en ben je altijd en overal optimaal geïnformeerd over de meest actuele opdrachten. Dit kan net het verschil maken bij de zoektocht naar de juiste match, qua kennis en kunde. Een zelfstandig professional die geregistreerd is op onze website kan zichzelf direct aanbieden op opdrachten.

 

Met de app krijg je verder:

  • overzicht van alle openstaande opdrachten;
  • inzicht in de details van de openstaande opdrachten;
  • mogelijkheid om een opdracht per e-mail door te sturen naar relaties;
  • mogelijkheid om filtercriteria binnen de opdrachten op te slaan;
  • mogelijkheid om push-notificatie in te schakelen voor opdrachten die voldoen aan de door jou opgegeven filtercriteria;
  • mogelijkheid om opdrachten als favoriet op te slaan.

Alle informatie die vanuit de applicatie wordt vrijgegeven, is door ons op maat geleverd, gecontroleerd en in een veilig afgesloten omgeving gepresenteerd. Alleen jij en de andere aangesloten zelfstandig professionals krijgen inzicht in de opdrachten.”

Waarom dit initiatief?

“Veel bedrijven worstelen met de invulling van hun zogenaamde flexibele schil. Dit vraagt om een nieuwe manier van werven. Efficiënt de juiste mensen op de juiste plek kunnen inzetten is het antwoord. Hiervoor hebben we onlangs onze nieuwe online tool HeadFirst Select gelanceerd. Professionals hebben hier niet alleen toegang tot opdrachten van grote opdrachtgevers, ze kunnen ook contracten afsluiten. De concurrentiepositie van de professional wordt verbeterd, doordat hij in de online database van HeadFirst Select staat, op een no-cure-no-pay basis. De app is een aanvulling op deze tool. We spelen met onze app in op Het Nieuwe Werken, waarbij plaatsonafhankelijk werken en 24/7 bereikbaarheid de belangrijkste kenmerken zijn. Daarnaast spelen we in op het groeiend gebruik van smartphones.”

 

Hoe werkt het?

“Je krijgt via de App een waarschuwing als er een nieuwe, voor jou relevante opdracht binnenkomt. Na het opstarten van de app kun je direct inloggen met de gegevens die ook gebruikt worden op Headfirst.nl. De inloggegevens kunnen bewaard worden. Vervolgens kom je in een lijst van openstaande opdrachten. Binnen deze opdrachten kan direct gezocht worden of gekozen worden om een opdracht favoriet te maken en deze op een later moment te bekijken. Na het klikken op een opdracht kun je de details bekijken en op basis daarvan besluiten om jezelf aan te bieden op de opdracht. Indien je de opdracht zelf niet interessant vindt, maar een relatie hierop wil attenderen, is dat ook mogelijk vanaf deze plek. Als je wilt bieden dan hoef je alleen maar je uurtarief en een korte motivatie te geven en de bieding is de deur uit. Het gebruik van de app is voor zelfstandige professionals die zijn ingeschreven bij Headfirst helemaal gratis.”

Wat zijn de facts?

“De app is gratis beschikbaar in de verschillende stores. De iPhone app is in maart van dit jaar gelanceerd en heeft momenteel ruim 375 gebruikers. De Android app en BlackBerry app zijn later gelanceerd en worden steeds meer gedownload. Wij hebben gekozen voor een stapsgewijze aanpak om de applicatie in korte tijd neer te zetten en vervolgens snel functionaliteiten toe te voegen. De combinatie met een mobiele website is voor ons ideaal gebleken, omdat je hiermee snel kan testen wat wel en niet werkt op de verschillende mobiele apparaten.”

Wie is er betrokken bij de Headfirst app?

“De wens voor de app is uit de markt gekomen. Samen met Mattijs Wassenburg, manager systeem ontwikkeling bij HeadFirst, heb ik de app uitgedacht. De app is ontwikkeld door ons eigen ontwikkelteam dat wordt aangestuurd door Mattijs Wassenburg.”