Gespot

HelloInbox: Eén app voor al je berichten

0

Met HelloInbox kun je alle berichten van e-mailaccounts en updates van sociale netwerken vanuit één applicatie bekijken en beantwoorden. Zo kun je bijvoorbeeld in één keer de status van al je sociale netwerken wijzigen. In gesprek met Dirk de Kok over deze nieuwe applicatie.

Wat is het?

“HelloInbox is een Nederlandse iPhone-applicatie waarmee de gebruiker alle berichten van e-mailaccounts zoals Gmail, Hotmail, MobileMe én updates van sociale netwerken als Hyves en Twitter vanuit één applicatie kan bekijken en beantwoorden. De gebruiker kan bijvoorbeeld vanuit de applicatie in één keer de status van al zijn sociale netwerken wijzigen, waarbij hij steeds zelf kan aangeven naar welke sociale netwerken hij de update verstuurt. HelloInbox is daarnaast een volwaardige e-mailclient waar je verschillende e-mailaccounts aan kan toevoegen.”

Waarom dit initiatief?

“Wij ergerden ons zelf groen en geel aan de verschillende applicaties voor e-mail en sociale netwerken. Als je in de Tweetdeck app zit en je te horen krijgt dat er een mail op je wacht, moet je eerst Tweetdeck sluiten en de mail app opstarten. Wij wilden een overzichtelijke applicatie bouwen waarin je kunt zien wat er naar je e-mailadressen wordt gestuurd en wat er in de sociale netwerken gebeurt. Met de groeiende populariteit van smartphones met snel mobiel internet hebben wij nadrukkelijk gekozen voor de ontwikkeling van mobiele applicaties.”

Hoe werkt het?

“Na installatie van de app voeg je je e-mail- en sociale netwerkaccounts eenmalig toe. HelloInbox zal vervolgens de berichten voor je opvragen en in de app tonen. Je kunt ook een nieuwe e-mail of een Hyves inboxbericht versturen of bijvoorbeeld een mention verzenden via Twitter. Foto’s meesturen in je tweet kan ook.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“We zijn nu net ruim een week te downloaden in de iTunes App Store. De app is 1600 keer gedownload, waarvan de helft op de dag dat we in een artikel op iPhoneclub.nl stonden. In iTunes staat HelloInbox in de sectie ‘Nieuw en opmerkelijk’ en in de top 50 voor de categorie Sociaal Netwerken. Al meer dan twee miljoen berichten zijn verwerkt door HelloInbox. Qua businessmodel hebben we met HelloInbox nadrukkelijk gekozen voor het freemiummodel. De basisapplicatie blijft gratis, maar op termijn zullen wij een betaalde premiumversie met extra features van HelloInbox introduceren.”

Wie is betrokken?

“De oprichters van HelloInbox zijn Paul van Berkel (user experience) en ik, ik ben verantwoordelijk voor de techniek. Wij leerden elkaar kennen bij internetbedrijf Lost Boys en werken sinds 2009 gezamenlijk aan dit concept.”