Gespot

Helpling: Boek een poetshulp bij jou in de buurt

0

Geen tijd of zin om schoon te maken? Op helpling.nl boek je in drie stappen een ervaren hulp bij jou in de buurt. Hidde Rensink, initiatiefnemer van Helpling, vertelt.

Wat is het?

“Helpling is een online platform waar je binnen een paar seconden een ervaren hulp in het huishouden kunt boeken. We selecteren de schoonmaakhulpen nauwkeurig op hun betrouwbaarheid en ervaring in de particuliere schoonmaak. Alle hulpen zijn eenmalig of wekelijks te boeken en bij eventuele afwezigheid van de geboekte hulp, zorgen we voor een goede vervanging. Je boekt dus, via een app of op de website, een hulp in de huishouding die ervaren en betrouwbaar is, de taal spreekt en ook verzekerd is, mocht er onverhoopt iets misgaan.”

Waarom dit initiatief?

“Bijna alles kun je tegenwoordig online boeken, maar voor een hulp in het huishouden staat heel Nederland nog te neuzen tussen de briefjes in de supermarkt. Het moet veel makkelijker en veiliger kunnen! Met Helpling zetten we de digitale revolutie voort op het gebied van de huishoudelijke dienstverlening. Het boeken van een schoonmaakhulp moet net zo eenvoudig zijn als het boeken van een vliegticket. Daarnaast maakt Helpling zwart werken overbodig – het is niet meer nodig, ook niet in de particuliere schoonmaak.”

Hoe werkt het?

“Je vult alle nodige gegevens in en voltooit de boeking. Na de boeking zoekt het algoritme achter de website een hulp die beschikbaar is in de regio. Alle Helplings kunnen zelf geheel vrijblijvend hun beschikbaarheid, tijd en plaats aangeven in hun eigen account. Op het moment dat er een match is gemaakt, ontvangt de hulp een e-mail met de omschrijving van de boeking. Hier staat precies beschreven welke diensten geboekt zijn en wat de specifieke wensen en behoeftes van de klant zijn.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Al binnen een maand waren er meer dan 250 hulpen actief op het platform. In het eerste jaar streven wij ernaar om meer dan 10.000 huishoudens te helpen in het huishouden. Op basis van de eerste twee maanden lijkt dat een ambitieuze, maar haalbare doelstelling.”

Wie is er bij betrokken?

“Helpling wordt ondersteund door Rocket Internet. Een bedrijf dat achter vele succesvolle ondernemingen zit, waaronder Zalando, Groupon International en eDarling.”

Update november 2014

“Helpling heeft nu ook een mobiele app voor iOS en Android. De gratis Helpling-app maakt het boeken van een schoonmaakhulp gemakkelijker dan ooit tevoren. De gedane boekingen worden direct opgeslagen in de agenda van je telefoon, waardoor je niet vergeet wanneer de schoonmaakhulp komt. Via e-mail of sms kan je je huisgenoten of partner direct laten weten van je geboekte schoonmaak, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Herboeken is een kwestie van één of twee clicks, omdat de app je laatste boeking onthoudt. Je kunt direct betalen met creditcard of Ideal.

Het recenseren van de gedane schoonmaak is een belangrijk deel van onze service. Hiermee wordt de rating van de Helpling bepaald en kunnen we de kwaliteit waarborgen. Het posten van een recensie is met de app nog makkelijker dan voorheen, omdat je een notificatie krijgt op je telefoon. Mocht je na een goed schoonmaak een voorkeur hebben voor een van de Helplings uit het bestand, dan is het boeken van dezelfde persoon ook mogelijk en makkelijk.

Boek dus nu met de nieuwe app waar en wanneer je maar wilt, zonder vast te zitten aan een abonnement. Binnen 36 uur heb jij een betrouwbare schoonmaakhulp.”

Bron:   Helpling  -  Download