Gespot

Hotel Maxclusive: Je online suite vol met persoonlijke product-aanbevelingen

0

In 2008 heeft Jonna van den Dungen met Hotel Maxclusive Dragons’ Den gewonnen en investeerders Annemarie van Gaal en Arjen de Koning aangetrokken. Inmiddels zijn ze succesvol live gegaan met dit online style hotel, waar producten en mensen gematcht worden op basis van hun karakter, waarden en stijlvoorkeuren. Jonna vertelt over Hotel Maxclusive.

Wat is het?

"Hotel Maxclusive is een persoonlijke vindmachine, die op basis van een matchingtool ervoor zorgt dat producten jou vinden in plaats van andersom. Bezoekers worden geïnspireerd, krijgen pro-actief advies, producten worden geselecteerd en gepresenteerd. Je kunt zelf afspraken en aankopen laten regelen.

Gasten kunnen in hun eigen unieke suite de voor hun zorgvuldig geselecteerde collectie bekijken en indien gewenst kopen via achterliggende sites en shops. Voor merken genereert Hotel Maxclusive kwalitatieve leads, zowel online als offline. Online worden leads gegenereerd door middel van  doorverwijzingen en offline door het arrangeren van fysieke belevingen, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Hotel Maxclusive is voor alle partijen een onafhankelijke, kwalitatieve relefantiefilter."

Waarom dit initiatief?

"Hotel Maxclusive is ontstaan vanuit een passie om mooie content van merken, producten en verhalen te delen op een manier die bij stijlvolle mensen past. Stijlvol staat voor de persoon en niet voor hoe rijk hij of zij is. Daarnaast is de behoefte ontstaan vanuit een frustratie van eindeloos zoeken op het web en niet vinden van datgene waar je naar op zoek bent. De behoefte aan een persoonlijke filter die tijd oplevert, aandacht heeft voor je, gemak oplevert en alleen maar relevante zoekresultaten laat zien in plaats van  gemanipuleerde of betaalde zoekresultaten. Een persoonlijk filter dat betrouwbaar is en voldoening oplevert.

Wat Hotel Maxclusive zo uniek maakt is de achterliggende techniek, de matchingtool, het algoritme dat mens en product matcht. Het volgt en is zelflerend zodat de tool je beter van dienst kan zijn. Let wel, Hotel Maxclusive is geen echt hotel, maar een online hotel. Wij zijn niet verbonden aan één plek, maar daar waar jij bent of wilt zijn. Maar Hotel Maxclusive geeft wel de service die je ook krijgt een echt hotel."

Hoe werkt het?

"Hotel Maxclusive selecteert haar gasten en vraagt ze om een digitale intake te doen. Deze intake bestaat uit drie stappen met vragen over je karakter, waarden en stijlen. De intake duurt 10 tot 15 minuten, vervolgens maakt Hotel Maxclusive op basis van jouw productprofiel en persoonlijke coördinaat een persoonlijke suite die gevuld wordt met relevante producten die bij jouw smaak en stijl passen. Gasten kunnen hierop hun feedback geven waardoor de suite steeds beter zal aansluiten. Je kunt je suite delen met een ander, maar dan moet je wel de toegang geven hiertoe.

Als je de gehele collectie van het online hotel wilt zien, ga je naar de lobby, daar vind je alle producten van alle productcategorieën. Je kunt via Room Service specifieke (product)aanvragen bij ons voorleggen die op maat ingevuld kunnen worden."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Momenteel hebben we meer dan 1000 kwalitatieve gasten in het hotel en meer dan 400 merken en meer dan 800 producten over 10 verschillende productcategorieën. Van art tot fashion, van beauty tot interieur, van mobilty tot jewellery.

Inmiddels zijn er meerdere e-nieuwsbrieven verstuurd met een openratio hoger dan 80% en met een doorklik van meer dan 60%.  Dit is het bewijs dat de relatie en loyaliteit van onze gasten erg hoog is. Dat wisten wij eigenlijk al omdat wij in de beta versie merkten dat onze co-creators graag wilden meebouwen en werken aan het optimaliseren van het online hotel.

Onze gasten geven aan dat de matching erg goed is en klopt, al vinden wij dat het altijd beter kan. Aangesloten merken zijn erg te spreken over het eerlijke en duidelijk meetbare businessmodel waarbij zij vooralsnog alleen betalen voor kwalitatieve leads, zowel online als offline. Daarbij ontvangen zij nieuwe consumenteninzichten en dient Hotel Maxclusive als een service utility. De belangrijkste voorwaarden van succes zijn kwalitatieve selectie en groei van gasten, merken, producten, productcategorieën, data en co-creaties. Wij willen de optimale service kunnen bieden die onze gasten verdienen, vandaar dat wij de toetreding van gasten willen doseren."

Wie is er bij betrokken?

"Annemarie van Gaal is betrokken als investeerder en businessmentor op het gebied van Media & Netwerk. Arjen de Koning is investeerder en is business mentor op het gebied van Technology & Retail. Daarnaast is Patrick van Buuren co-creator en verantwoordelijke voor het concept."

Bron:   Hotel Maxclusive  -  Download