Gespot

Hyves HD iPad app: Beter & meer mogelijkheden

0

De nieuwe HD-app voor de iPad van Hyves geeft de iPadgebruiker meer mogelijkheden en maakt het makkelijker de website te bezoeken en te gebruiken. David Vismans, CTO van Hyves, vertelt.

Wat is de Hyves iPad app?

“Hyves heeft een HD-app voor de iPad uitgebracht. Door de twee zichtbaar vernieuwde kolommen op de homepage is het makkelijk om door de website heen te surfen. In vergelijking met de vorige iPad applicatie is er geen menu meer, maar staan alle functionaliteiten vermeld in de header. Daarnaast de toevoeging van Nu & Straks – Hyvers praten met andere Hyvers over wat er op dat moment speelt op het gebied van nieuws, sport en entertainment.”

Waarom dit initiatief?

“De eerste aanleiding om te lanceren is dat er nog geen HD-app voor de iPad bestond, de vorige applicatie was gebaseerd op de iPhone applicatie die niet geoptimaliseerd was voor gebruik op iPad. Dat wil zeggen dat de schermgrootte van de iPad niet goed werd benut.”

Hoe werkt de Hyves iPad app?

“Er kan gekozen worden of de Hyver alleen status updates, WieWatWaar’s of foto’s wil bekijken van vrienden. Daarnaast is het gemakkelijker om te reageren en respecteren, met meerdere vrienden tegelijk te chatten en vriendschapsverzoeken te accepteren of negeren. Ook kunnen er nieuwe vrienden worden uitgenodigd via de applicatie. Naast de standaard functionaliteiten is ook het vernieuwde Nu & Straks toegevoegd aan de applicatie. Met Nu & Straks kunnen Hyvers meepraten over de meest besproken onderwerpen.”

 

Wat zijn de facts?

“Van de nieuwe app hebben we nog geen cijfers. Hyves heeft een mobiel bereik van 1,8 miljoen unieke bezoekers per maand. Het bezoek dat komt vanaf de iPad stijgt maandelijks met zo’n 10 procent. De normale Hyves website wordt dagelijks 60.000 keer bezocht met iPad en de iPhone app geïnstalleerd op iPad zorgt voor 150.000 dagelijkse bezoeken. Dat is in totaal dus 210.000 bezoeken met de iPad per dag!”

Wie is er betrokken bij de Hyves iPad app?

“De Hyves iPad app is ontwikkeld door Hyves zelf, onder leiding van mijzelf, David Vismans, CTO van Hyves en Emiel van Liere, Teamlead Mobiel van Hyves.”