Gespot

iFrans apps: Frans leren op je iPhone

0

Overal en altijd je lessen Frans bijhouden. Een gesprek met Cobien Heemskerk van Interculture over de iFrans apps (iTunes).

Wat doet de applicatie?

“Er zijn 7 iFrans apps van ieder gemiddeld ruim een uur training tekst en geluid. 3 apps om woorden, werkwoorden, conversatie te trainen, 1 app zakelijk telefoneren, 3 apps met zinnen voor onderweg, verblijf en uitgaan in Frankrijk. Iedere iFrans app is een echte Franse cursus om je supersnel vocabulaire uit te breiden en wat aan je uitspraak te doen. De tekst en geluid lopen automatisch door. Dus je hoeft niet zoals bij de meeste andere talenapps op iedere zin of woord te touchen (kan overigens wel).

Je kunt op 3 manieren de app gebruiken, lezen en luisteren, alleen lezen of luisteren, ook in de vliegtuigmodus. Ander voordeel is dat je zelf de Franse vertaling moet geven in de spreekpauze (reproductie heeft meeste effect bij een taal leren). De handige zoekfunctie heeft ook uitspraak door native speakers. Ook biedt iedere app een duidelijke basisgrammatica. Met deze apps focussen we vooral op het leren en niet teveel op de “toeters en bellen” die je veel ziet bij andere apps.”

Waarom deze applicatie?

“Wij hadden al de Interculture taaltrainers Frans cd’s, die onze cursisten op hun iPod zetten, en toen de iPhone met de App Store kwam, zagen we het grote voordeel dat je je cursus Frans in één keer downloadt en op ieder moment even kunt trainen met tekst. Ook het kunnen touchen op tekst en de uitspraak dan te horen vonden we perfect. Je hebt je cursus Frans altijd bij je.”

Hoe werkt de applicatie?

“Er zijn zeven iFrans apps: iFrans woordtrainer, iFrans werkwoordtrainer, iFrans gesprektrainer, iFrans telefoneren, iFrans reizen taaltrainer, iFrans verblijven taaltrainer en de iFrans uitgaan taaltrainer. De apps zijn simpel te gebruiken, de cursus start automatisch met tekst en geluid. Eerst hoor je in het Nederlands de te vertalen tekst, dan is er een korte spreekpauze om zelf de Franse tekst uit te spreken, daarna hoor je de Franse vertaling. Zo hoor je of je de juiste vertaling kende en ook of je deze op de juiste wijze uitsprak. Je kunt luisteren, uitspreken en lezen tegelijk. De teksten met geluid komen achter elkaar automatisch op je scherm. Maar je kunt ook alleen luisteren, of alleen lezen (zet het geluid op stop en blader door de teksten).”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Al na een week stond de  iFrans woordtrainer nr 19 in de top gratis apps en op nummer 1 gratis apps onderwijs. 5 iFrans apps in de top meest opbrengende onderwijs sofware Ons businessmodel; tot quatorze juillet (Nationale Franse feestdag) de iFrans woordtrainer gratis, zodat je een goede indruk krijgt hoe ook de andere iFrans apps werken. De apps zijn merkondersteunend en uiteraard hebben we een pilot gedaan bij onze cursisten.”

Wie maakt de applicatie?

“Functioneel ontwerp van de  iFrans apps (iTunes) is van taleninstituut Interculture, inhoud cursus door de redactie van de Interculture gratis e-cursus per email (17.000 abonnees), vormgeving Spresso en de 7 apps zijn ontwikkeld door Btstsoft.