Gespot

iKampioen: Het digitale zusje van Kampioenmagazine

0


iKampioen
van ANWB lees gratis op je iPad. Het digitale magazine verschijnt tien keer per jaar en staat vol ideeën, tips en adviezen over vakantie, vrije tijd en auto. In gesprek met Marise Bloembergen, uitgever ANWB Vereniging.

Wat is het?

“De iKampioen is het digitale zusjes van de papieren Kampioen en verschijnt tien keer per jaar. Elke editie van iKampioen is gratis en staat vol ideeën, tips en adviezen over vakantie, vrije tijd en auto. Tien keer per jaar wordt binnen de app een nieuwe editie gelanceerd, elke keer met een ander thema. Ons nieuwste nummer gaat over Slim op vakantie: Hoe ga je relaxed op vakantie en welke vakantie past bij jou: test jezelf. Daarnaast nog inpaktips, slimme uittips en een e-readertest.”

Waarom dit initiatief?

“Tablets zijn als medium heel geschikt zijn om onze leden te informeren en inspireren. In maart 2010 heeft de ANWB voor het eerst de iKampioen uitgebracht. Deze is in flash gebouwd en daardoor niet geschikt voor de iPad. In oktober vorig jaar hebben we eerst een test gedaan met het omzetten in html 5 waardoor de iKampioen ook leesbaar was op apparaten die geen flash ondersteunden. Toen kregen wij als feedback dat men toch liever een app wilde, vandaar dat we nu een ipad app voor de Kampioen hebben gemaakt.”

Hoe werkt het?

“Als je de Kampioen iPad app download kom je in de kiosk terecht waar de edities kunnen worden geladen. Bij het verschijnen van een nieuwe editie krijg je een melding (push notificatie) dat de nieuwste editie voor je klaar staat.”

 

Wat zijn de facts?

“Sinds de release op vorige week woensdag is de iKampioen iPad app ruim 6000 keer gedownload. Afgelopen zaterdag stond de app op de eerste plaats in de Nederlandse iPad download top 10 van iTunes.”

Wie is betrokken?

“Redactie Kampioen voor de inhoud, Studio Room voor de vormgeving en Magstream voor de bouw van de app en magazine.”