Gespot

ING Mobiel Bankieren: Bankieren met je smartphone

0

Vanaf vandaag kun je met de ING Mobiel Bankieren app op een gebruiksvriendelijke manier mobiel bankieren. De gratis app is te downloaden voor de iPhone, iPad en Android. Daan Heijbroek vertelt over de splinternieuwe app.

Wat is ING Mobiel Bankieren app?

“ING introduceert vandaag Mobiel Bankieren. Het is een app waarmee klanten geld kunnen overmaken, hun saldo kunnen checken en af- en bijschrijvingen kunnen bekijken, op een gebruiksvriendelijke manier. Met een 5-cijferige code kunnen klanten daarnaast overboekingen doen.”

Waarom dit initiatief?

“Uit onderzoek blijkt dat het aantal smartphones en tablets, maar ook het gebruik daarvan, in Nederland nog steeds enorm groeit. Met de Mobiel Bankieren app spelen we in op een groeiende behoefte. Onze klanten willen graag overal, op ieder tijdstip, hun saldo checken en kunnen overboeken. Dat kan met deze app. Met de app leggen we de basis voor Mobiel Bankieren. We zijn druk aan het doorontwikkelen en komen snel met bijvoorbeeld een spaarfunctionaliteit. Ook zullen we de ondersteuning van andere platformen uitbreiden met bijvoorbeeld BlackBerry.”

Hoe werkt ING Mobiel Bankieren app?

“De app is er voor iPhone, Android en iPad. Na installatie en registratie kunnen klanten met een zelfgekozen 5-cijferige mobiele pincode de app gebruiken. Per dag kun je totaal 1000 euro overschrijven naar andere rekeningen. Gebruikers kunnen tot 16 maanden terug transacties bekijken. Naar de eigen rekening kan maximaal 5.000 euro worden overgeschreven. ING blijft Mobiel Bankieren regelmatig updaten en zal klanten actief informeren over nieuwe releases en mogelijkheden. In het feedback menu van de app kunnen klanten hun suggesties voor verbeteringen doorgeven.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Vanaf vandaag kunnen 4,5 miljoen klanten van ING internetbankieren ook mobiel bankieren. De verwachting is dat mobiel de komende maanden een flinke groei zal doormaken, net zoals bij de andere grote banken.”

Wie is er betrokken bij ING Mobiel Bankieren App?

“De app is ontwikkeld door ING zelf. Samen met onze klanten hebben we de afgelopen periode hard gewerkt om de basis neer te zetten voor mobiel bankieren. De komende maanden zullen we onze klanten actief vragen om hun feedback. Deze feedback nemen mee in de verdere doorontwikkeling van de app.”