Gespot

Inhetnieuws: Verzameld nieuws

0

Een online krant met alle belangrijke onderwerpen. Een gesprek met Edwin van de Bospoort over Inhetnieuws.

Wat doet de site?

“Inhetnieuws is een dynamische krant die in één oogopslag overzicht biedt. De site toont de belangrijkste nieuwsberichten en populaire onderwerpen uitbinnen- en buitenland. Inhetnieuws bevat duizenden nieuwsdossiers waarin je kunt terugbladeren in de tijd, en heeft een krachtige zoekmachine waarmee je zeer verfijnd door duizenden nieuwsartikelen kunt grasduinen.”

Waarom deze site?

“Omdat er een overdaad aan nieuwssites is. Nieuws is van vitaal belang omdat je wilt weten wat er speelt, er is alleen te veel nieuws om te volgen. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week op de hoogte te zijn. En hoe selecteer je dan? Je wilt wel het nieuws volgen, maar niet de onzin. Wel de trend, maar niet de waan van de dag. Inhetnieuws biedt je die mogelijkheid.”

Hoe werkt de site?

“Inhetnieuws is een nieuwsaggregator on steroids. We verzamelen Nederlandstalig nieuws van een zeer groot aantal bronnen. Dubbele artikelen worden als één artikel getoond en op de homepage staat een top 10 van personen, bedrijven, organisaties en plaatsen die op dat moment het meest in het nieuws zijn. Eén blik op die homepage en je weet dus wat er speelt, rondom welke onderwerpen de buzz toe- of juist afneemt.

Alle artikelen worden gebundeld aangeboden in ‘nieuwsdossiers’. Dat is handig als je geïnteresseerd bent in al het nieuws rondom een bepaald persoon of bedrijf. Je kunt ook door de tijd heen bladeren en zien op welke manier die persoon vorig jaar oktober in het nieuws was.

Nieuwsdossiers zijn er volgens de ‘standaard’ katernen Binnenland, Buitenland, Economie etcetera, maar het nieuwe zit ‘em in de nieuwsdossiers over personen, bedrijven, organisaties, en plaatsen). En uiteraard zullen rondom specifieke thema’s zoals het wereldkampioenschap voetbal en de aanstaande verkiezingen extradossiers verschijnen.”

 

Wat zijn de facts?

“We zijn eind februari live gegaan met de publieke beta-versie van de site en voegen stapsgewijs nieuwe content en functionaliteit toe. We zien de gebruikersaantallen gestaag groeien en willen uiteraard dat ze nog verder groeien.”

Wie maakt de site?

Inhetnieuws is momenteel een three-man job: Peter Steevensz, Maros Kyselica en ik. We hadden alledrie behoefte aan overzicht in nieuwsland en besloten dan zelf maar de beste nieuwswebsite van 2010 tegaan maken.”