Gespot

INRIX Traffic: Helpt tijd te besparen in het verkeer

0

INRIX Traffic is een gratis app die de kracht van miljoenen reporters in de palm van jouw hand brengt. Klaas Klunder, woordvoerder voor de Benelux, vertelt.

Wat is INRIX Traffic?

INRIX Traffic is een nieuwe gratis app voor de iPhone en iPad die bestuurders helpt controle te krijgen over hun woon-werkverkeer en om files te voorkomen. De app helpt automobilisten met een aantal tijdbesparende functies, namelijk: de snelste route, aanbevolen vertrektijd en gepersonaliseerde verkeerswaarschuwingen. Tenslotte is het mogelijk om aankomsttijden te delen met behulp van de app.”

Waarom dit initiatief?

“Dagelijks zijn er miljoenen automobilisten die tijd en brandstof verspillen door onnodig in de file te staan. Met INRIX Traffic willen we een bijdrage leveren aan de vermindering hiervan.”

Hoe werkt INRIX Traffic?

“INRIX Traffic werkt op basis van het door INRIX zelf ontwikkelde verkeersinformatieplatform dat ook wordt gebruikt door vooraanstaande internationale automerken als Audi, Ford en Toyota. De app brengt Big Data, afkomstig van een crowd-sourced netwerk van commerciële en privéwagens, op een unieke manier samen met honderden andere bronnen om real-time verkeersinformatie te leveren. Hierbij zijn afwijkingen van de feitelijke verkeerssnelheid beperkt tot minder dan 4 kilometer per uur, onder alle omstandigheden, 24 uur per dag en zeven dagen in de week.”

 

Wat zijn de facts?

INRIX Traffic dekt meer wegen met grotere nauwkeurigheid dan alle andere verkeersservices en levert tijd- en brandstofbesparende informatie voor meer dan 1 miljoen kilometer snelwegen, provinciale wegen, straten en lokale knooppunten in Europa. INRIX Traffic maakt gebruik van crowd-sourced gegevens die dagelijks via ongeveer 100 miljoen GPS-uitgeruste voertuigen en mobiele apparaten worden verzameld. Op die manier biedt de app inzicht in verkeerssituaties en geavanceerde analysetools en kunnen we deze service aanbieden in 30 landen, via zes kanalen.”

Wie is er betrokken bij de INRIX traffic app?

“De app is ontwikkeld door INRIX, eigenaar van het grootste internationale verkeersinformatieplatform ter wereld. INRIX levert smart data en analyses als basis voor oplossing van transport- en verkeersproblemen over de hele wereld. Met meer dan 200 klanten en partners, helpt INRIX door middel van realtime verkeersinformatie en –prognoses automobilisten elke dag opnieuw tijd te besparen.”