Gespot

Intermediair.nl: Vernieuwd en verbeterd

0

Op de vernieuwde site van Intermediair, het carrièreplatform voor hoogopgeleiden, kun je nu nog makkelijker naar een nieuwe baan zoeken. Olga Kleinlooh, brand marketeer Intermediair vertelt.

Wat is het?

Intermediair heeft alles in het werk gesteld om de usability te maximaliseren, zodat we hoogopgeleide mensen nog succesvoller aan een nieuwe baan kunnen helpen: snelle en uitgebreide zoekmogelijkheden voor vacatures, solliciteren is sneller en eenvoudiger. Plaats binnen vijf minuten je cv online, beter vindbaar voor werkgevers.”

Waarom dit initiatief?

“Intermediair is het carrièreplatform voor hoogopgeleiden, wat betekent dat we continue willen vernieuwen. Technologie speelt in deze markt een cruciale rol, en dan met name de mate waarin je in staat bent om te versnellen en snel in te spelen op de markt. Vooral nu de arbeidsmarkt gaat kantelen en er een periode aankomt van enorme arbeidskrapte. Het is om deze reden dat Intermediair, onderdeel van VNU Media, ervoor heeft gekozen om de key business, haar online technisch platform, helemaal te insourcen.”

 

Hoe werkt het?

“Via de vacature zoekbox op de homepage van Intermediair.nl kun je zoeken naar vacatures door op trefwoord of op locatie, of een combinatie van beiden in te voeren. Met de lancering van de nieuwe technologie zijn er nu snelle en uitgebreide zoekmogelijkheden voor vacatures. Nadat je namelijk een zoekopdracht hebt gedaan, staat links van het zoekresultaat een kolom met criteria waarmee je de zoekopdracht kunt verfijnen. De zoekresultaten worden vervolgens snel en realtime aangepast. Door op een vacature uit het zoekresultaat te klikken, komt de bezoeker terecht op de vacature detailpagina. Hier kan de bezoeker direct solliciteren door op één van de sollicitatiebuttons te klikken. Dit proces hebben we sterk vereenvoudigd, waardoor het sollicitatieproces vele malen sneller gaat. Indien een bezoeker een account heeft aangemaakt op Intermediair en zijn/haar cv heeft geplaatst, kan dit cv direct worden opgestuurd naar de werkgever inclusief een korte motivatie. Doordat we aan de werkgeverszijde ook vele verbeteringen hebben doorgevoerd, zijn bezoekers nu nog beter vindbaar.”

 

Wat zijn de facts?

“Op Intermediair.nl komen gemiddeld per maand 700.000 unieke bezoekers die gezamenlijk meer dan vier miljoen pageviews genereren. De eerste week na lancering laat een sterke verbetering zien in het zoek- en sollicitatiegedrag van onze bezoekers. Zo is het aantal zoekopdracht sterk gestegen en is er ook veel meer gesolliciteerd op vacatures. Ook maken meer bezoekers een account aan en plaatsen hun cv om zo door werkgevers gevonden te worden die in onze cv-database zoeken naar hoogopgeleid talent.”

Wie is er betrokken?

“Tot nu toe draaide het technisch platform van Intermediair in de VS, maar VNU Media heeft vorig jaar besloten dit te insourcen. Een vrij ongebruikelijke stap in recruitment land, waar alle spelers van formaat gebruik maken van bestaande technologie. VNU Media kiest hiermee voor een 100% onafhankelijke positie en wordt daarmee ‘in control’ over het technologie en de development roadmap. In korte tijd is een flink team met de beste developers van NL opgebouwd en hiermee is VNU Media gelijk een belangrijke speler in technologie geworden.”