Gespot

iPrijs: Applicatie om prijzen te vergelijken

0

Altijd een productvergelijker bij de hand. Een gesprek met Önder Ates van @rotterdam over iPrijs.

Wat doet de applicatie?

” iPrijs doet maar 1 ding: zoeken en vergelijken van miljoenen prijzen van honderden webwinkels. Bij elk product wordt meteen weergegeven welke winkels dit product voor het goedkoopste en het duurste bedrag verkopen.”

Waarom deze applicatie?

“Je kunt natuurlijk al op verschillende manieren (via mobiele websites) en via verschillende applicaties (o.a. cheapspotter, streepjescodescanner) prijzen vergelijken op de iPhone. Onze intentie was om de meest gebruiksvriendelijke en simpele prijsvergelijkings app te maken en dat betekent – geheel in Apple stijl – dat we bij elke functie nagingen of het wel nodig was. De beste artikelen schrijf je immers na veel stukken te herzien en, zonodig, te schrappen.

Hetzelfde geldt voor de iPrijs; wat naar onze mening ruim voldoet aan 1 behoefte: prijzen vinden en vergelijken. Tenslotte is de prijs van onze app heel gunstig (gratis!) in combinatie met de enorme besparingen in euro’s die de gebruiker maakt door simpelweg prijzen te vergelijken.”

Hoe werkt de applicatie?

“Je voert een zoekterm of een (EAN) barcode in, dan druk je op een product en kiest of je direct naar de goedkoopste winkel wil gaan of alle winkelprijzen wil vergelijken. Bij het vergelijken kun je een keuze maken tussen alle winkelprijzen en kun je direct het product bestellen door op de winkel te drukken.”

 

Wat zijn de facts?

“iPrijs is op vrijdag 5 februari gelanceerd in de App Store en is de eerste week meer dan 18.00 keer gedownload en er zijn meer dan 85.000 zoekopdrachten gemaakt. We staan momenteel in de Top 50 Gratis Apps. Voor de Android en Blackberry bezitters: we zijn druk bezig met het maken van iPrijs versies voor de Android en Blackberry.”

Wie maakt de applicatie?

iPrijs wordt ontwikkeld door @rotterdam, een mobiele applicatie ontwikkelaar, gevestigd in, je raadt het al: Rotterdam.”