Gespot

iWijnhuizz: wijn bestellen én betalen met je iPhone

0

In een paar stappen wijn selecteren en kopen met je iPhone. Een gesprek met Boudewijn Verkerk over iWijnhuizZ app.

Wat doet deze applicatie?

“Wijnhuizz.nl is een nieuwe online wijnwinkel met een verfrissende aanpak. In samenwerking met Sixpack mobile applications BV heeft wijnhuizz.nl een Nederlandse primeur op het gebied van mobiele e-Commerce: met de iWijnhuizZ iPhone app is het vanaf nu mogelijk om de omvangrijke online collectie exclusieve wijnen te bekijken, te bestellen én te betalen, rechtstreeks vanuit de iPhone applicatie.

Uniek aan deze applicatie is de eenvoudige betaalmogelijkheid vanuit de app met behulp van de gebruiksvriendelijke mobiele betaaloplossing van PayPal. Met deze betaalmogelijkheid is dit de eerste Nederlandse iPhone app die m-Commerce daadwerkelijk in de praktijk brengt.”

Waarom deze applicatie?

“Het idee voor de ‘iWijnhuizZ app’ is ontstaan uit de ervaring met andere online wijnwinkels. Wijnhuizz merkte op dat veel wijnliefhebbers de wijnspeciaalzaken vaak te stoffig en te elitair vinden, terwijl de supermarkten en franchiseketens te beperkt blijken te zijn in aanbod en kwaliteit. Dit is precies waar WijnhuizZ voor staat. WijnhuizZ biedt kwalitatief goede wijnen tegen goede prijzen en de wijnen worden op een persoonlijke en heldere manier omschreven. Het credo van wijnhuizZ is dat het selecteren en ervaren van kwaliteitswijnen vooral niet te complex moet zijn, een mobiele toepassing voor de iPhone past uitstekend bij deze doelstelling. Met deze app is het daadwerkelijk mogelijk om overal en altijd een uitstekende wijn te bestellen, eenvoudig en snel, direct vanaf je mobieltje.”

Hoe werkt de applicatie?

“De iPhone app werkt eenvoudig. Kies uit de speciaal aanbevolen wijnen of bekijk per categorie het uitgebreide assortiment. Met één vingerbeweging bekijk je de details van de wijn zoals een afbeelding van de fles, de unieke en persoonlijke omschrijving en natuurlijk de prijs. Vervolgens kies je het gewenste aantal flessen en plaats je de producten in je ‘wijndoozz’ (winkelwagen). Om daadwerkelijk te bestellen heb je een account nodig bij wijnhuizz.nl, dit kan desgewenst direct vanuit de app worden aangemaakt. Na het inloggen bestaat de mogelijkheid om de bestelling te betalen via PayPal, hiervoor heb je wel een bestaand PayPal-account nodig. Als je onder rembours wilt betalen is dat ook mogelijk (tegen meerprijs). De wijn wordt vervolgens binnen een paar dagen bij je thuis bezorgd door de pakketservice van TNT.”

Wat zijn de facts?

“De app is pas enkele dagen beschikbaar in de Apple App store, er zijn momenteel dus nog geen aantallen downloads bekend. Conform ‘best iPhone app practices’ bevat deze eerste versie van de app een ‘overzichtelijke’ hoeveelheid functionaliteit. Additionele functies zoals bijvoorbeeld een zoekmogelijkheid, staan voor de volgende release op de planning.”

Wie maakt de applicatie?

“De applicatie iWijnhuizz is gemaakt door Sixpack mobile applications in opdracht van Ronald Toet, directeur van wijnhuizz.nl. We zijn er van overtuigd dat mobiele (web)apps een veelbelovende toekomst hebben. En dat is niet zo vreemd. Denk alleen maar eens aan de verbluffende toename van de verkoop van smartphones en het groeiende gebruik van mobiel internet. Daarnaast zien we een duidelijke, ons inziens noodzakelijke, ontwikkeling van ‘enterprise apps’. Organisaties ontdekken steeds beter hoe ze door het gebruik van innovatieve en slimme mobiele applicaties de relatie met hun klanten verder kunnen versterken. We zijn er van overtuigd dat er een revolutie gaat plaatsvinden op e-Commerce gebied: m-Commerce wordt onvoorstelbaar groot: ‘the future is mobile’.”