Gespot

Jimdo: Iedereen kan websites bouwen

0

Wil je graag een eigen website, maar heb je twee linker online handen? Met Jimdo is het voor iedereen mogelijk om een site te bouwen en te beheren. Gratis en met een paar klikken op de muisknop. Sinds een aantal maanden is er ook een Nederlandse versie beschikbaar. In gesprek met Luuk Sweben, Country Manager Nederland.

Wat is het?

“Jimdo is een Web 2.0 service, waarmee iedereen gratis en zonder kennis van programmeren online een eigen website kan bouwen. Zo kunnen met enkele muisklikken teksten, foto’s, YouTube video’s, een blog, Google Maps en zelfs een online winkel toegevoegd worden. Het is bedoeld voor iedereen die zijn of haar ideeën, producten of services op het internet wil presenteren.”

Waarom dit initiatief?

“Jimdo was beschikbaar in diverse andere talen, maar de laatste maanden kregen we steeds meer verzoeken van Nederlandstalige gebruikers om de site ook in hun moedertaal te publiceren. Het unieke en ook de grote kracht van Jimdo is de persoonlijke aanpak. We besteden dan ook veel tijd en aandacht aan het opbouwen en ondersteunen van onze community. De eerste reacties op de Nederlandse versie zijn positief. Zo kregen we bijvoorbeeld een e-mail van een lerares informatica die, dankzij de Nederlandstalige interface, nu eindelijk Jimdo aan haar leerlingen kan laten zien.”

Hoe werkt het?

“Het principe van Jimdo is dat iedereen die een programma als Word begrijpt ook in staat is om met de website van Jimdo overweg te kunnen. Aan de hand van een eenvoudige interface, met onder andere drag & drop, kan iedereen in een mum van tijd een eigen website maken. Na gratis registratie, kan de gebruiker de website geheel aan zijn of haar wensen aanpassen. Lay-out, stijl en natuurlijk de inhoud: de gebruiker bepaalt hoe het er uit komt te zien. Omdat de website online bewerkt wordt, is het resultaat direct zichtbaar.”

[vimeo]https://vimeo.com/16165020[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“Jimdo is opgericht in 2007 en inmiddels beschikbaar in negen talen. Binnenkort wordt dit aantal uitgebreid naar elf talen, wanneer de Portugese en Poolse versies gelanceerd worden. Sinds 2007 zijn maar liefst 2,5 miljoen websites geregistreerd, waarvan 20.000 een online winkel hebben. We bieden drie pakketten aan: een gratis pakket en voor gebruikers die hogere eisen stellen aan hun website, twee premium pakketten waarmee je een eigen domeinnaam, een eigen e-mailadres en meer geheugenruimte kunt gebruiken.”

Wie is erbij betrokken?

“De beslissing om een Nederlandse versie van Jimdo te lanceren, is genomen door de drie oprichters van Jimdo: Christian Springub, Fridtjof Detzner en Matthias Henze. Ikzelf heb als Country Manager voor Nederland de vertaling en het bouwen van de website verzorgd. Dit in nauwe samenwerking met de designers en ontwikkelaars.”