Gespot

Jobbird.com: Vacatures gratis online

0

Jobbird is een nieuwe vacaturebank, waar zowel werkzoekende als werkgever gratis gebruik van kan maken. Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird, vertelt.

Wat is Jobbird?

“Jobbird.com is een gratis vacaturebank waar -in tegenstelling tot bij veel andere vacaturesites- werkgevers gratis vacatures kunnen plaatsen, CV’s van werkzoekenden kunnen bekijken en hen kunnen benaderen. Daarnaast is het mogelijk vacatures door te zetten via social media. Werkgevers krijgen zo de tools om snel en gratis de juiste kandidaten te vinden. Naast deze gratis diensten biedt Jobbird.com ook betaalde diensten aan, zoals Topbanen en Bedrijfspresentaties. Met deze extra opties kan de organisatie nog meer opvallen op de website.

 

Doordat het plaatsen van vacatures gratis is, kunnen werkzoekenden in een zeer groot aanbod aan vacatures van bedrijven, non-profit organisaties en uitzendbureaus zoeken naar een passende baan. Daardoor is het straks niet meer nodig 30 verschillende sites te bezoeken voor een volledig overzicht van vacatures. Het aanbod is uiteenlopend van vaste banen, interim- & zzp-opdrachten, tot vakantiewerk, stageplaatsen en bijbanen. Werkzoekenden kunnen hun CV uploaden om zo snel door werkgevers gevonden te worden. Ons concept is transparant, waardoor snel een match gevonden kan worden. Zo kunnen kandidaten bijvoorbeeld zien wie hun CV bekeken heeft.”

Waarom dit initiatief?

“De markt is niet meer transparant en versnipperd geraakt. Door de hoge prijzen die op dit moment worden gerekend in de markt is een duidelijke verschuiving te zien in het aanbod van online vacatures. Steeds vaker besluiten bedrijven uit kostenoverweging vacatures alleen via sociale netwerken en hun eigen site aan te bieden, met als gevolg dat werkzoekenden en werkgevers geen overzicht meer hebben. Jobbird.com wil de arbeidsmarkt weer overzichtelijk maken, waardoor vraag en aanbod elkaar weer snel vinden.”

Accepteer cookies

Hoe werkt Jobbird?

“Plaats je CV of vacature, en ontvang direct passende vacatures of CV’s per e-mail, waarop je meteen kunt reageren. Het werkt snel, eenvoudig en het is helemaal gratis. Als een werkgever graag extra aandacht wilt voor zijn vacature, dan kan dat door middel van de betaalde Topbanen of door het plaatsen van een Bedrijfspresentatie. Op de website kunnen zelfstandigen, werkgevers en werknemers met sterren geclassificeerd worden. Dat biedt relevante informatie, want zo kun je zien of een kandidaat positief gewaardeerd wordt en kunnen sollicitanten een betere inschatting maken van hun potentiele werkgever.”

Wat zijn de facts?

Jobbird.com is ruim twee weken geleden gelanceerd. We zijn met stip binnenkomen op nr 8 in de vacaturesite top 10. Dat is een bijzondere prestatie, waar we erg trots op zijn! Nog nooit eerder heeft een nieuwe vacaturesite dat gepresteerd! Daarnaast staan er ondertussen al bijna 5000 vacatures online en dat aantal groeit elke dag sterk. Per dag worden er 400 cv’s geüpload door werkzoekenden. Dat is veel meer dan bij alle bestaande vacaturesites.”

Wie is er betrokken bij Jobbird?

“De site is opgericht door mijzelf, Jan Peter Cruiming. In het verleden heb ik ook Nationale Vacaturebank.nl opgericht, die ik recent heb verkocht aan VNU. Daarnaast is Sander Poos aangetrokken als Sales Director van Jobbird.com. Hij is de voormalig Sales Director van Monsterboard.com. De website is gebouwd door Atos Origin.”