Gespot

Joining: Vind & ontmoet mensen voor leuke activiteiten

0

Joining is een online platform waar mensen elkaar kunnen vinden om samen leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld sporten of uitgaan. Zoek je een tennispartner, haakbuddy of dansmaatje? Zoek je iemand met dezelfde hobby? Dan vind je die op Joining! Evert Schraven, oprichter van het platform, vertelt.

Wat is het?

"Tegenwoordig zijn er tal van sites die informeren over wat er zoal te doen is, maar een platform dat mensen bij elkaar brengt om samen deze leuke activiteiten te ondernemen, was er nog niet. Joining is een online platform (web en mobiel) waar mensen elkaar kunnen vinden om samen leuke dingen te doen, bijvoorbeeld voor een potje tennis, een filmpje of een museumbezoek.

Het gaat zowel om het ontmoeten van nieuwe mensen met dezelfde interesses, als het doen van leuke dingen met elkaar. Joining focust zich hierbij met name op kleinschalige activiteiten, waarbij gebruikers eenvoudig zelf een activiteit kunnen plannen of anderen kunnen ‘joinen’."

Waarom dit initiatief?

"Het idee voor Joining komt voort uit een persoonlijke behoefte die is ontstaan tijdens langdurig verblijf voor werk in het buitenland. Een wereldwijd platform waarmee je binnen een uur met mensen kunt afspreken om leuke dingen te doen, kon ik niet vinden. Ik wilde meer dan alleen maar met collega's afspreken, ik wilde nieuwe mensen ontmoeten om te gaan tennissen, een drankje te doen of naar een museum te gaan. Mensen zouden veel meer het internet moeten gebruiken om juist van het internet af te komen en weer meer leuke activiteiten te ondernemen in real life.

Joining is als het ware een ‘marktplaats’ voor de wat kleinschalige, alledaagse activiteiten, zoals voetballen of naar de bioscoop gaan en richt zich daarbij met name op het vinden van nieuwe mensen. Er zijn wel concepten met vergelijkbare kenmerken, maar Joining is toch anders.

Zo is er Gidsy, dat focust zich meer op ‘travelers’ die op zoek zijn naar een 'unieke ervaring' en positioneert zich steeds meer als ‘bookingsite’ (zoals Groupon). Joining is veel meer een ‘sociaal platform’ en richt zich met name op het vinden van de (nieuwe) mensen om leuke activiteiten mee te doen. Joining is ook anders dan Meetup: dat focust zich meer op ‘communities’, waar je als gebruiker lid van wordt; de organisator van zo’n community is de enige die activiteiten kan plannen voor de groep. Joining daarentegen is veel meer gericht op het individu; iedereen kan activiteiten plannen, die iedereen weer kan ‘joinen’."

Hoe werkt het?

"Via de web- of mobiele site meld je je eenvoudig aan via Facebook Login; met één klik ben je gebruiker en kun je direct zelf activiteiten plannen of ‘joinen’. Je kunt gemakkelijk zoeken naar activiteiten per stad en/of categorie; zodra je iets leuks gevonden hebt, geef je aan dat je wilt ‘joinen’ of stuur je de organisator eerst een berichtje. De exacte locatie van de activiteit wordt pas zichtbaar als je door de organisator geaccepteerd bent.

Je kunt ook je eigen activiteit plannen; naast wat standaard info geef je aan hoeveel mensen je zoekt en kun je tevens wat vrienden direct uitnodigen. Zodra je je activiteit hebt aangemaakt, wordt deze zichtbaar voor andere gebruikers die op hun beurt jou een verzoek kunnen sturen om te ‘joinen’.

Om het platform zo betrouwbaar mogelijk te maken hebben we ervoor gekozen het gebruikersprofiel direct te koppelen aan Facebook (zodat je weet met wie je te maken hebt) en is het tevens mogelijk om de deelnemers na een activiteit een aanbeveling te geven."

http://www.youtube.com/watch?v=bkowB3d_d60

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We zijn sinds augustus live in Nederland. Inmiddels zijn er 660 activiteiten gepland, van squash games tot museumbezoek en expat-drinks. Meer dan 50% van de activiteiten is gepland via de mobiele website. En 10% van onze bezoekers, schrijven zich in. <em id="__mceDel"><em id="__mceDel"> </em></em>

Het huidige verdienmodel is het gebaseerd op zogenamde 'Partner Accounts' Deze accounts worden door organisatoren van (grote en kleinere) evenementen gebruikt om hun activiteiten te promoten en bieden o.a. de volgende mogelijkheden:
<ul>
<li>Het plannen van eigen activiteiten (incl. eigen logo’s en foto’s)</li>
<li>Het opbouwen van een vriendenbase en het direct kunnen uitnodigen</li>
<li>Het promoten van activiteiten door positionering op homepage en in zoekresultaten</li>
</ul>
Huidige partners zijn o.a. Grachtenfestival, Wereldhavendagen, RSM Erasmus University, Nederland Cares en ACCESS."

Wie is er bij betrokken?

"Ikzelf, Evert Schraven, ben oprichter van Joining. Niels Mulder van Apps4Web heeft de ontwikkeling van de website, mobiele site en partner accounts verzorgd. Barry Borsboom was verantwoordelijk voor design &amp; interactieontwerp. "

Bron:   Joining  - Download