Gespot

Jonge Leeuwen: Platform voor jonge voetbalfans

0

Jonge fans van het Nederlandse elftal kunnen alles over hun favoriete team vinden op het cross mediale platform Jonge Leeuwen. In gesprek met Pim de Graaff.

Wat is het?

“Jonge Leeuwen is het cross mediale platform waarmee ING zich richt op kinderen tussen de 6 en 12 jaar die van voetbal houden en fan zijn van het Nederlands elftal. Jonge Leeuwen bestaat uit een website met interactieve voetbalvideo’s, games die je kunt spelen met Hyves-vrienden en persoonlijke aandacht van Oranje-spelers en de bondscoach. Jonge Leeuwen is ook elke week op tv te zien op Disney XD. Kinderen kunnen zich aanmelden op de website en maken zo nu al deel uit van Oranje.”

Waarom dit initiatief?

“De strategische uitgangspunten van Jonge Leeuwen zijn het vergroten van de sponsor bekendheid van ING en het ontwikkelen van actieve, lange termijn merk relaties. Jonge Leeuwen is een vernieuwend ‘owned media’-platform rond voetbal en brengt kinderen op een speelse en interactieve wijze dichterbij Oranje en het Nederlands elftal.”

Hoe werkt het?

“Om een vaste plek te krijgen in de mediaconsumptie van jongens en meisjes tussen de 5 en 12 jaar, hebben ING en Lab1111 naast een wekelijks tv programma op Disney XD een exclusieve samenwerking met Hyves opgezet. Het Jonge Leeuwen platform is volledig geïntegreerd in Hyves en maakt gebruik van bestaande, veelgebruikte functionaliteiten zoals www’s, delen- en respect-buttons, gadgets, pimps en de zoekresultaten.

 

De samenwerking tussen ING en Hyves maakt het aanmelden en het delen van Jonge Leeuwen content zeer eenvoudig, stimuleert het spelen van spellen tegen vrienden en vriendinnen en geeft de doelgroep de mogelijkheid om zich op eigen profielpagina’s te associëren met Oranje en het Nederlands elftal. ING is de eerste adverteerder in Nederland met een permanente integratie binnen Hyves en die op haar eigen website gebruik maakt van Hyves-connect.”

Wat zijn de facts?

“Jonge Leeuwen is gisteren gelanceerd. De belangrijkste KPI’s zijn aantal Jonge Leeuwen, terugkerende bezoekers op het platform en kijkers van het tv-programma, het virale effect van alle Jonge Leeuwen content en uiteraard de sponsorbekendheid van ING.”

Wie is betrokken?

“Overall strategie, concept en exploitatie van Jonge Leeuwen doet Lab1111 in samenwerking met OOiP (ontwikkeling) en MediaMonks (gameontwikkeling). Faas Sportmedia is verantwoordelijk voor productie tv en video content. Marijke Smallegange, Edwin Jansen, Meerte Michels, Wolter Bentinck vormen het projectteam binnen de ING.”