Gespot

JouwWeb: Maak gratis je eigen website

0

Gemakkelijk te maken en te beheren. Een gesprek met Wouter Twisk over JouwWeb.

Wat doet de site?

“Op JouwWeb kun je – zowel als particulier als (klein)bedrijf – gratis en eenvoudig een volledige website maken. In tegenstelling tot alternatieve tools, krijgen gebruikers de mogelijkheid om een geavanceerde en moderne website te maken, zonder dat dit technische kennis vereist.”

Waarom deze site?

“Er is geen volwaardig alternatief, zeker niet in Nederland. Vroeger maakten wij gebruik van Geocities wat op een gegeven moment compleet verouderd was. Deze dienst is inmiddels ook opgeheven.

Wij merken dat veel mensen – en dan vooral de aankomende generatie – graag een eigen website op het internet zou beheren. Zo blijkt dat 45% van de basisscholieren in groep 7 en 8 graag een website zou maken, maar hier niet de technische kennis voor heeft. Ook blijkt het voor veel ondernemers te lastig om een eigen website te starten. Ruim 55% van de MKB’ers heeft nog geen eigen website.”

Hoe werkt de site?

“Je meld je gratis aan, je kiest een design  – dat je verder naar eigen wens instelt – en je kan beginnen met het beheren van de inhoud van je website. Nu kun je met onze pagina-editor heel eenvoudig teksten en plaatjes toevoegen, maar ook dynamische dingen YouTube-filmpjes, reactie-en contactformulieren, polls, RSS-feeds en andere gadgets! Kortom: je maakt een eigen moderne en dynamische website in een handomdraai.”

 

Wat zijn de facts?

“Met ons uitgewerkte idee ontvingen wij de prijs (van 500 euro) van de Technische Universiteit Eindhoven voor het beste ondernemingsplan van 2009.  De website zelf is nog maar net ‘live’. We hadden een groep van ca. 250 gebruikers die de website in de eerste beta-fase hebben getest.”

Wie maakt de site?

JouwWeb is gestart door Roel van Duijnhoven en mijzelf,  21-jarige internetondernemers uit Eindhoven. Het idee vloeit voort uit een studie-opdracht aan de TU Eindhoven. Bij de cursus ondernemerschap werden wij met ons businessplan tot winnaar verkozen bij een ‘pitch’.”