Gespot

KentekenInfo app: Autogegevens en occasionprijzen opvragen

0

Met de KentekenInfo app kun je eenvoudig gegevens opvragen over een auto, aan de hand van het kenteken. Niet alleen gegevens zoals het model, de uitvoering en het vermogen, maar ook gegevens als de gemiddelde occasionprijs en occasions van het betreffende type in jouw omgeving. Peter Langenkamp, betrokken bij de ontwikkeling van de app, vertelt.

Wat is de KentekenInfo app?

“Met de KentekenInfo app van AutoWereld.nl kun je op basis van een kenteken niet alleen autogegevens zoals model, uitvoering, vermogen, verbruik, acceleratie, et cetera opvragen, maar krijg je ook de gemiddelde occasionprijs van dit type auto te zien. Ook toont de app, op basis van je gps locatie, alle vergelijkbare occasions bij jou in de buurt. Dit is handig bij het prijsvergelijken en zoeken naar de juiste occasion, of om de juiste vraagprijs voor je eigen auto te bepalen. Door je zoekopdracht op te slaan, blijf je dagelijks via de app op de hoogte van nieuw aanbod dat aan je zoekopdracht voldoet.”

Waarom dit initiatief?

“Het idee voor deze app voor iPhone en Android is ontstaan medio 2011, toen AutoWereld.nl haar doel bereikte om het grootste aanbod van occasions van alle occasionportalen te kunnen tonen. Door de grote aantallen, momenteel meer dan 226.000 unieke occasions van particulieren en bedrijven, wordt het een steeds grotere uitdaging om de juiste occasion bij jou in de buurt te vinden.

We zijn continu op zoek naar verbeteringen waarmee je sneller de juiste auto vindt en ontwikkelen allerlei slimme zoekfilters. Aan de hand van de GPS-locatie van een mobiele telefoon kunnen we nog meer relevantie toevoegen, zonder dat de gebruiker daar iets voor hoeft te doen. Daarbij is het kenteken de kortste manier naar heel specifieke autogegevens. Vandaar deze mobiele app, die overigens ook de database kan doorzoeken op basis van merk, model, bouwjaar en een uitgebreide lijst van andere zoekfilters.”

Hoe werkt de KentekenInfo app?

“Wil je weten wat je eigen auto waard is, of heb je een leuke auto of occasion gezien en wil je meer informatie? Even het kenteken invoeren en je vindt uitgebreide modelinformatie, met de gemiddelde occasionprijs en alle vergelijkbare occasions in jouw omgeving. Bekijk de uitgebreide gegevens en foto’s van occasions met RDW-data als de APK-datum of kilometerstand. Als je interesse hebt kun je direct de aanbieder bellen. Zoek handmatig op merk, model of via onze uitgebreide lijst met zoekfilters. Ook kun je zoekopdrachten bewaren en synchroniseren met je Autowereld.nl-webaccount. Je ontvangt dan een melding in de app of per e-mail als er nieuwe occasions beschikbaar zijn die voldoen aan je zoekopdracht.”

 

Wat zijn de facts?

“De iPhoneversie van KentekenInfo is 2 maanden geleden goedgekeurd in de AppStore. Zonder dat we deze ergens vermeld hebben is hij al meer dan 10.000 keer geïnstalleerd en daarbij wordt de app nu dagelijks door duizenden mensen gebruikt. Nu de Androidversie ook beschikbaar is in de Google Play market, starten we de promotie. We zien de app als een mobiel verlengstuk van de AutoWereld.nl website. De app is en blijft gratis te gebruiken.”

Wie is er betrokken bij de KentekenInfo app?

“De KentekenInfo app is bedacht en ontwikkeld door Autowereld B.V. in samenwerking met Believe-IT.”