Gespot

Kids en Huis: Avontuurlijk kinderboek voor iPad

0

Van Parijs naar Londen en India. Stuur je kind op wereldreis voor 0,79 cent met het kinderboek Kind en Huis. In gesprek met Paul Gremmen van RedactiePartners.

Wat is het?

“Kids en Huis is het ultieme kinderboek. In deze app is het kind zelf de ster. En maakt een virtuele wereldreis, op zoek naar zijn huis. De avontuurlijke zoektocht brengt ze naar de meest bijzondere plekjes op aarde waar ze de mooiste gebouwen zien. Kids & Huis vertelt bij elk gebouw een leuk, toegankelijk en informatief verhaal. Met geluiden en animaties. Ook kunnen kinderen zelf hun droomhuis, kasteel of paleis bouwen en eindeloos pimpen. Daarvoor krijgen ze 35 verschillende penselen en meer dan 250 leuke stickers. Daarna kunnen ze het resultaat mailen en facebooken naar vriendjes en familie. Een echte ontdek, leer & creëer app.”

Waarom dit initiatief?

“RedactiePartners maakt hoogwaardige content. Voor iedere doelgroep. Op ieder platform. En aangezien er nog helemaal geen goede interactieve apps voor Nederlandse kinderboeken zijn, dachten we… dat gaan wij maken. Ik maak voor mijn zoontje Skip (5 jaar) zelf voorleesboekjes, waarin hij de hoofdrol speelt. Dus dat concept en die content hebben we gebruikt.”

Hoe werkt het?

“Bij ieder gebouw wordt een verhaal verteld. Ook de geschiedenis, bijzondere verhalen, feiten en cijfers komen voorbij. Daarnaast heeft ieder gebouw een geheime animatie. Aan het eind van het avontuur vind je jouw  huis. Maar kun je ook een droomhuis, kasteel of paleis bouwen. Verder kun je zelf kleuren, tekenen, stickeren en het resultaat sturen naar vrienden en familie.”

Wat zijn de facts?

“De app is in twee dagen tijd 500x gekocht. Waardoor we meteen in de top25 best verkochte iPad apps kwamen. Ook hebben we allemaal 4 of 5 ster waarderingen gekregen. We verkopen de app voor 0,79 eurocent. Het is meer een showcase dan een tool waarmee we veel geld gaan verdienen. Er zijn ongelofelijk veel uren op gemaakt. Uit enthousiasme, liefde en ambitie. En natuurlijk hopen we dat hier opdrachten uit voortkomen.”

Wie is betrokken?

“We hebben het Kids en Huis project met vier mensen gedraaid. Allemaal intern. Dus dat was best veel uitzoeken, proberen, vallen, opstaan en opnieuw beginnen. Maar ongelofelijk leuk om te doen.”