Gespot

Kiesjewerkgever: Welke vacatures zijn voor jou geschikt?

0

Aan de hand van testen op de meest geschikte vacature reageren. Een gesprek met Bram van der Graaf over Kiesjewerkgever.

Wat doet de site?

“Op Kiesjewerkgever kun je als werkzoekenden je oriënteren op de arbeidsmarkt en als je op zoek bent naar een baan, kun je ook direct solliciteren. Dit gaat niet via de gebruikelijke weg, zoals de vacaturesites en werving en selectiebureaus, het oriëntatie en sollicitatieproces is geheel anders ingericht.

Het vinden van een baan kan veel slimmer en sneller. Aan de hand van een pre-assessment – dat ingaat op cultuur, persoonlijkheid en competentie – word je wegwijs gemaakt in het doolhof van de arbeidsmarkt. Het resultaat is een ranglijst van meest geschikte vacatures bij op dit moment 97 top werkgevers. Zo solliciteer je alleen op functies die ook daadwerkelijk goed bij je passen. Voor de werkgevers is er meer informatie beschikbaar over de kandidaat enkunnen ze beter bepalen of ze een kandidaat willen uitnodigen of afwijzen.”

Waarom deze site?

“
We zijn met Kiesjewerkgever gestart omdat de huidige arbeidsmarkt erg ondoorzichtig is. Het is niet te achterhalen wat nou precies de verschillen tussen werkgever zijn. Er zijn zoveel werkgevers dat je geen flauw idee meer hebt waar je moet beginnen met oriënteren en solliciteren. Daarnaast komt ook nog eens dat heel veel mensen niet weten binnen welke functie en op welke afdeling ze nou willen werken.

Met de huidige techniek kunnen we erg snel en helder inzicht geven in welke mate iemand bij een organisatie en functie past. We willen alle werkzoekenden gaan helpen met het vinden van hun droombaan. Dit kan omdat wij het aantal kandidaten en vacatures onbeperkt kunnen opschalen en zo een hoge kwaliteit waarborgen.”

Hoe werkt de site?

“
Je vult een drietal testen in: cultuur, persoonlijkheid en competenties. Na het maken van de cultuurtest krijg je een top 10 van werkgever te zien welke goed je passen. Dit dient als een puur oriëntatiemiddel.

Als je op zoek bent naar een baan maak je ook de persoonlijkheid en competentietest. Na het maken van deze testen komt er een ranglijst van meest geschikte vacatures en kan je meteen solliciteren. Het maken van de testen neemt 45 minuten in beslag. Je kan er ook voor kiezen om te worden opgenomen in onze talentenpool. Vervolgens kunnen werkgevers je uitnodigen op basis van je testresultaten. De ranglijst wordt door ons systeem samengesteld op basis van jouw testresultaten en de uitgebreide functieprofielen die werkgevers hebben ingevoerd. Zo kunnen we volledig objectief nagaan welke vacatures goed bij jou passen.”

 

Wat zijn de facts?

“Sinds de lancering vorige maand hebben meer dan 1.000 bezoekers de testen ingevuld. De eerste personen hebben inmiddels al een baan via Kiesjewerkgever gevonden. Voor werkzoekenden is Kiesjewerkgever helemaal gratis. Voor werkgevers werken wij met vaste abonnementen.”

Wie maakt de site?

Kiesjewerkgever is bedacht door twee Rotterdamse  studenten, inmiddels full-time ondernemers. De website is ontwikkeld en wordt geëxploiteerd door Test & Match BV en Case-Builders. Het design is verzorgd door Rox Media.”