Gespot

KLM Blog: Nieuws, reisverhalen en inspiratie

0

Op het KLM Blog kun je interessant en actueel nieuws over producten en services vinden. Daarnaast vind je er verhalen over reizen en bestemmingen. In gesprek met Mirjam Esveld, Elsbeth Ketting en Catharine van Dijk over dit blog.

Wat is het?

“Het KLM blog biedt reisliefhebbers, klanten en passagiers interessant en actueel nieuws over producten en services. Bovendien vind je er inspiratie en ideeën in verhalen over reizen en bestemmingen. Natuurlijk kun je ook feedback geven, of zelfs contact met KLM opnemen.”

Waarom dit initiatief?

“Het KLM Blog geeft KLM een menselijk gezicht als aanvulling op de interactie die KLM via andere social media (Facebook, Twitter en Hyves) al biedt. Het blog biedt deze fans, volgers en anderen achtergrondinformatie en verdieping van actuele onderwerpen.”

Hoe werkt het?

“Wekelijks publiceren drie vaste auteurs op het KLM Blog. Op maandag vind je een artikel over een product of service van KLM, bijvoorbeeld een nieuw snufje, een toelichting op een bestaande service of een ander handig ‘weetje’ voor reizigers.

 Op woensdag blogt Caroline over haar belevenissen als stewardess. Op vrijdag biedt Richard de Nooy een frisse en humoristische kijk op verschillende KLM-bestemmingen.

 Door deze regelmaat weten fans wanneer ze de bijdragen van hun favoriete blogger kunnen verwachten.”

 

Wat zijn de facts?

“Omdat we pas net gestart zijn, is het te vroeg om resultaten te delen. Bovendien hebben we het blog nog niet echt gepusht. In de toekomst zullen we de blog-lezers ook vragen naar hun mening. Wat we wel kunnen noemen is de top 3 van landen waar het blog het meest gelezen wordt. Dit zijn Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In deze drie landen zijn KLM’s overige social media kanalen ook het populairst.”

Wie is betrokken?

“Het blog is een samenwerking tussen de afdelingen Corporate communicatie en E-commerce. De bijdragen komen van externe bloggers. Corporate communicatie doet de redactie, de input en het contact met de bloggers. E-commerce verzorgt de start-up, de techniek en geeft advies.”