Gespot

Koninginnedag app: Op de hoogte van alle Qday feesten

0

De Koninginnedag app voor iPhone en Android maakt Qday 2011 nog leuker! Deze handige app biedt een overzicht van Koninginnedag feesten, afterparties, tweets, fotos, navigatie, reistips en wilhelmus sing-a-long. In gesprek met Roeland P. Landegent over de app.

Wat is het?

“De Koninginnedag app is een iPhone en Android applicatie die in de kern een overzicht biedt van alle feesten en afterparties die plaats hebben in de Koninginnesteden tijdens Koninginnedag.

De app is een mobiele voorbereiding voor, en ideale gids tijdens Koninginnedag zelf: check feesten in de buurt op basis van de gebruikers locatie, welke muziek er is en zie voordat je er heen loopt hoe de sfeer is door lokale tweets.”

Waarom dit initiatief?

“Er zijn tigduizend Koninginnedagsites, maar een nuttige applicatie voor op de smartphones was er nog niet, daarom heb ik hem gemaakt. Het unieke aan dit initiatief is dat je nu ook eens op een makkelijke manier op je mobiel alvast de feesten kan checken en zo kan voorbereiden op Koninginnedag en dat je verder op de dag zelf, ook bij geen bereik, dankzij de offline synchronisatie functie, de kernfunctie van de app – namelijk het bekijken van de eventslijste n- kan gebruiken.”

Hoe werkt het?

“Met de Koninginnedag app synchroniseer je de evenementendata naar je smartphone met een druk op de ‘Sync’ button. Dit kan de gebruiker zo vaak doen als hij wil. Via de Google map of de Listview van evenementen, gesorteerd op ‘dichtsbijzijndheid’ van je huidige locatie, kun je per evenement de line-up, adres en tijden zien. Ook kun je alvast de ‘Local Tweets’ uitchecken van die locatie zodat je kan monitoren of het feest daar los gaat.

Accepteer cookies

Naast deze kernfunctionaliteit biedt de app nog wat nuttige zaken, zoals de NS treininformatie en Buienradar. Verder kun je meezingen met het Wilhelmus en zijn er een aantal functies voor de sociale media fan: upload en check fotos van de Mobypicture stream, volg tweets en post ook zelf tweets, met Koninginnedag Smilies en in de update is ook Facebook ‘geïntegreerd’.”

Wat zijn de facts?

“De app was na vier dagen al zo’n 500 keer geïnstalleerd. Ik ben niet ontevreden en verwacht dat het de komende week nog wel iets zal aantrekken. Ook de Android versie loopt goed, een eerdere bus is verholpen. Er is inmiddels ook een eerste update ingezonden naar Apple voor de iPhone versie.”

Wie is betrokken?

“De app is gebouwd door mij (Roelandp) ik heb een eigen bedrijf, Open & Sociaal, en realiseer sociale en mobiele applicaties. Mijn passie gaat uit naar m’n vriendin en Shoudio mijn start-up die binnenkort alle onverdeelde aandacht van me krijgt.”