Gespot

KPN WensApp: Plan alvast een originele nieuwjaarsgroet voor je vrienden

0

Op de laatste dag van het jaar is het lastig om een smsje of Whatsapp-berichtje precies om middernacht bij de ontvanger te krijgen. Toch wil je al je vrienden, familie en collega’s op een originele manier een gelukkig nieuwjaar wensen. KPN introduceert een nieuwe Facebook-applicatie: de WensApp. Roema Rambhadjan, betrokken bij de KPN WensApp, vertelt.

Wat is het?

"KPN biedt vanaf vandaag een nieuwe gratis Facebook-applicatie speciaal voor Oud en Nieuw: de WensApp. Hiermee kunnen alle Facebook-gebruikers van tevoren hun nieuwjaarswensen voor familie, vrienden, kennissen en collega’s klaarzetten. Op 1 januari worden alle wensen vanzelf verstuurd en verschijnen deze bij de ontvangers op hun eigen Facebook-pagina. Dus geen stress tijdens de jaarwisseling om iedereen een persoonlijk nieuwjaarsbericht te sturen. Zo blijft er genoeg tijd over om met je dierbaren om je heen ongestoord vuurwerk af te steken of een glas champagne te drinken."

Waarom dit initiatief?

"Tijdens Oud en Nieuw wordt er in Nederland traditioneel massaal gebeld, ge-sms’t en de laatste jaren ook veel berichten via mobiel internet verstuurd. KPN heeft extra aandacht voor de jaarwisseling en doet er alles aan om de miljoenen nieuwjaarwensen te verwerken. Zo breidt KPN ieder jaar tijdens de jaarwisseling de netwerkcapaciteit tijdelijk uit en worden meer personeel ingezet. Dit jaar voegt KPN daar de WensApp aan toe, om het mensen makkelijk te maken ook via Facebook hun nieuwjaarswensen te delen, zodat zij om 0.00 uur onbezorgd kunnen doorfeesten."

Hoe werkt het?

"De WensApp is te vinden via Facebook. In een paar simpele stappen zet je je persoonlijke Nieuwjaarswensen klaar. Eerst schrijf je de wenstekst, vervolgens selecteer je de persoon of personen naar wie je het bericht wilt verzenden. Hierna verschijnt er een preview van je nieuwjaarswens: de wens wordt omgevormd tot een spectaculaire zelfgemaakte videoboodschap."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Omdat de app pas net gelanceerd is, hebben we helaas nog geen cijfers over het gebruik."

Wie is er bij betrokken?

"Deze app is ontwikkeld voor KPN, van waaruit Aline van Keulen, Shagha Edery, Jaap Haasnoot betrokken zijn. Ook het bureau TBWA/Neboko in samenwerking met onder andere Neboko Smarts, <span>Superherocheesecake</span> en Mindshare zijn betrokken bij de app."
<h2>Update 7-1-2013</h2>
"KPN WensApp mocht 22.779 unieke bezoekers verwelkomen. Deze bezoekers hebben samen 352.000 wensvideo’s geplaatst op de timelines van hun vrienden, wat resulteerde in +/- 37.000.000 (onbetaalde) impressies."

Bron:   KPN WensApp  -  Download