Gespot

Labtones: Online netwerk voor artiesten en luisteraars

0

Labtones is een netwerk voor onafhankelijke artiesten en luisteraars en biedt goede en onbekende muziek een podium. In gesprek met Wilco Minderhoud, Arjan Minderhoud, Michel Brouwer, Martijn Poot, Johan van de Graaf en Jasper van Dorp.

Wat is het?

“Bands kunnen voortaan hun muziek promoten op een netwerk dat maar één doel heeft: goede muziek het podium bieden dat het verdient. Labtones is opgericht door een groep vrienden uit Nederland die een website wilden starten waarop de liefde voor muziek centraal staat. Zowel artiesten als muziekliefhebbers kunnen zich gratis aanmelden om onderdeel uit te gaan maken van dit wereldwijde muzieknetwerk.”

Waarom dit initiatief?

“Waar goede, onbekende muziek op andere websites vaak wordt ondergesneeuwd, krijgt deze op Labtones de kans om gehoord te worden. Dankzij een systeem waarin muziek gewaardeerd kan worden, bijvoorbeeld door het geven van sterren, komt de beste muziek vanzelf bovendrijven. Het is de ambitie van Labtones om dé plek te worden waar nieuwe muziek kan worden ontdekt.”

Hoe werkt het?

“Een profiel aanmaken op Labtones kan als artiest of als luisteraar. Artiesten kunnen op hun profiel alles kwijt: muziek, een biografie, foto’s, video’s, nieuws en meer. Zo krijgen liefhebbers snel een overzichtelijk beeld van de band en hun muziek. Luisteraars kunnen onder andere de muziek beluisteren, fan worden van een band, een waardering geven, recensies schrijven en een mixtape maken met hun favoriete nummers. De beste nummers komen bovendien voorbij op Labtones Radio, de online radio van het netwerk. Een overzicht van de hoogst gewaardeerde songs is ook te vinden in de LabCharts.”

 

Wat zijn de facts?

“Na een succesvolle testperiode van ongeveer een jaar, is Labtones officieel van start gegaan op 26 februari 2011. Inmiddels zijn al er duizenden artiesten van over de hele wereld te vinden op het netwerk en een nog groter aantal songs en video’s. De reacties van artiesten en muziekliefhebbers op het netwerk zijn erg positief en het aantal leden blijft groeien.”

Wie is betrokken?

“Labtones is opgericht en volledig opgebouwd door onze vriendengroep van zes jongens. We speelden al samen in een band en het gebrek aan een geschikt podium om onze muziek te promoten, was de aanleiding om een eigen initiatief te starten. We hebben alle benodigde expertise zelf in huis: van ontwikkeling en grafisch ontwerp tot marketing.”