Gespot

Leukedingendoen.nl: To do tips van specialisten

0

Leukedingendoen.nl is helemaal vernieuwd. Vanaf vandaag vind je er tips voor things to do van zes curatoren, gericht op het thema waarin zij specialist zijn. Jan Wicher Emmens, mede-initiatiefnemer van LDD, vertelt over gedachte achter de herlancering.

Wat is Leukedingendoen.nl?

“Leukedingendoen.nl geeft antwoord op de vraag ‘is er nog iets leuks te doen?’. Vanaf vandaag is LDD vernieuwd en heeft de website een gezicht gekregen. Of eigenlijk meerdere, want de vrijetijdstips die bezoekers van Leukedingendoen gewend zijn, worden vanaf nu gedeeld door Leuke Mensen. Met hoofdletters: we delen op LDD alleen tips van oprechte en enthousiaste leukerds.

 

Dat zit zo: op dit moment zijn in Nederland veel mensen druk met het najagen hun droom. Van meesterkoks tot winkeleigenaren en van muziekfreaks tot fietsfans: stuk voor stuk enthousiastelingen, die er alles aan doen om hun ambities te verwezenlijken. Leukedingendoen.nl is gek op deze specialisten. Sterker nog, we vinden ze zo bijzonder dat we dus aan zes van deze personen gevraagd hebben hun liefde voor het vak te delen in de vorm van leuke to do-tips. Deze Leuke mensen zijn gekoppeld aan zes thema’s:

  • Leuke Culturele Dingen: muziek, theater, beeldende kunst, literatuur
  • Leuke Familie Dingen: kindvriendelijke uitjes, producten en meer
  • Leuke Culinaire Dingen: restaurants, keukenproducten, recepten en events
  • Leuke Actieve Dingen: bijzondere uitjes waarbij je niet kunt stilzitten
  • Leuke Romantische Dingen: deze tips beleef je het best met zijn tweeën
  • Leuke Thuis Dingen: styling, interieur, gadgets, apps, familiespellen en videogames”

Waarom dit initiatief?

“Toen ik vorig jaar bij Doornvogel begon, is mij gevraagd na te denken over een nieuwe insteek voor Leukedingendoen. Niet omdat ze niet meer geloofden in het concept, maar omdat Leukedingendoen al sinds 2000 bestaat en er sindsdien veel veranderd is. Zo is het aanbod van sites voor vrije tijd enorm gegroeid en was de vormgeving, hoe bijzonder ook, toe aan vernieuwing.

Gezien mijn achtergrond als blogger ben ik er van overtuigd dat het er nu niet meer zozeer omdraait waar je informatie vindt, maar wie het je vertelt; curatie dus. Daarom worden de tips op Leukedingendoen nu gekoppeld aan mensen die goed zijn in wat ze doen. En op die manier status en invloed hebben. Maar nog belangrijker is het enthousiasme van deze bevlogen online gidsen. Dit past perfect bij de mentaliteit van Leukedingendoen. Wij doen ook niets liever dan anderen enthousiasmeren voor onze vrije tijd vondsten. Ook heel belangrijk: al onze tips zijn altijd 100% onafhankelijk en eerlijk.

Zo krijg je als bezoeker van LDD hopelijk een leuke tip, en ontdek je iemand die je wellicht inspireert om je eigen dromen na te jagen. Of je prikkelt om een paar ezels te aaien, zoals Debby Nobel van Grazia deze maand tipt.”

 

Hoe werkt Leukedingendoen.nl?

“Makkelijk! Op de website kies je uit een van de zes thema’s: leuke culturele, culinaire, actieve, familie, romantische of thuis-tips. Vervolgens kom je op de overzichtspagina terecht met 3 persoonlijke suggesties van Leuke Mensen. Je kunt ook verder scrollen en tips van de redactie lezen. Op Facebook en Twitter komt het accent te liggen op tips van onze vrienden en volgers. Het idee is dat er regelmatig nieuwe Leuke Mensen worden toegevoegd, de ambitie is maandelijks!”

Wat zijn de facts?

“Voor ons gevoel beginnen we op nul, maar we hebben een trouwe achterban en een aanzienlijk track record. Zo zijn er nog altijd circa 50.000 fans die de nieuwsbrief ontvangen en er zijn tot voor kort nog boeken verkocht in de ‘oude stijl’, zoals de Top 100 Leukedingendoen. Van deze uitgave zijn er ruim 40.000 exemplaren verkocht. Boeken uitgeven zal overigens ook weer onderdeel gaan worden van het businessmodel, maar dan waarschijnlijk in combinatie met een app.

Vanuit de site zelf zullen de inkomsten vooral moeten komen van Leuke Merken: adverteerders die net als Leukedingendoen geloven dat je moet faciliteren wat mensen leuk vinden, in plaats van onderbreken waar ze mee bezig zijn. Daarnaast vinden we het vooral zelf ook heel leuk en vormt Leukedingendoen een dankbaar laboratorium voor onszelf.”

Wie is er betrokken bij Leukedingendoen.nl?

“Een hele hoop mensen! René Vetter en Everaldo van Doorn zijn de oprichters en Managing directorsvan Doornvogel en Leukedingendoen. Caroline Hooft-Graafland is projectmanager. Ikzelf, Jan Wicher Emmens, ben verantwoordelijk voor het concept van de vernieuwde website en de hoofdredactie. Julien Rademaker heeft gezorgd voor art direction nieuwe huisstijl en fotografie, Paul D. Scott voor de fotografie van de portretten van de Leuke Mensen, Deborah Scheffers was namens Resoluut verantwoordelijk voor de webvertaling van de huisstijl. En het Simon Zeeman en Tim van der Ham van SiYou hebben ons voorzien van advies en de bouw van het cms en de website.”