Gespot

Leukedingenkaart.nl: Realtime uittips

0

Op de Leukedingenkaart.nl vind je realtime actuele uittips met leuke dingen om te doen die via Twitter worden verspreid, en die eenvoudig doorzoekbaar op een kaart. Godfried van Loo, Creative Director & Founder Yocter, vertelt.

Wat is het?

Leukedingenkaart.nl is een onafhankelijke website waar realtime actuele uittips op een kaart door heel Nederland inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor is het mogelijk te zoeken naar actuele leuke dingen om te doen binnen een straal rond je eigen woonadres. Denk aan evenementen als rommelmarkten, festivals, theater, open dagen en allerlei andere evenementen.”

Waarom dit initiatief?

“Vaak hoor je achteraf van een leuk evenement dat vlakbij je huis plaatsvond, maar waar je simpelweg niet van op de hoogte was. Dat terwijl er op Twitter continu allerlei uittips worden uitgewisseld maar je kunt en wilt nu eenmaal niet iedereen volgen. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei leuke kleine evenementen die met een beperkt of geen marketingbudget moeite hebben hun evenement te promoten. Drie problemen samengebracht in één oplossing, dat is Leukedingenkaart.nl
Hier kun je dan namelijk in één oogopslag een beeld krijgen van actuele evenementen die voldoen aan jouw voorkeuren en binnen een straal om je eigen adres. Gratis, makkelijk, snel en actueel.”

Hoe werkt het?

“Leukedingenkaart.nl haalt realtime uittips uit Twitter, allerlei leuke dingen om te doen of naartoe te gaan door heel Nederland. Eventuele dubbele tweets en retweets worden eruit gefilterd en met verschillende locatieherkenning scripts, worden de leuke dingen op de kaart gezet. Dit resulteert in een unieke manier van zoeken. Er zijn wel websites die of zwaar gesponsord zijn of juist vooral heel lokaal opereren. Deze websites zijn dan ook vaak of verre van actueel, onvolledig of maar gericht op slechts één plaats. Leukedingenkaart.nl gaat verder. Allereerst doordat je geen plaatsnaam hoeft in te typen en je met een straal rond een adres kunt zoeken maar ook omdat het informatie, via Twitter, van allerlei bronnen van over het hele internet haalt.

Accepteer cookies

Leukedingenkaart.nl heeft een sterke focus op kwaliteit en relevantie. Zo worden uittips die ouder zijn dan vier weken  automatisch verwijderd en worden alle links nagetrokken. Via short-link diensten als bit.ly is het namelijk mogelijk allerlei URL’s aan te maken die uiteindelijk naar dezelfde vacature verwijzen. Bij Leukedingenkaart.nl wordt dit allemaal nagetrokken en gefilterd.”

Wat zijn de facts?

“De kaart is nu een week online en heeft ruim 10.000 actuele uittips geanalyseerd en op de kaart gezet. Een veelvoud daarvan is eruit gefilterd. Het weekend is uiteraard drukker dan doordeweeks. Wat daarmee ook een goede aanvulling is op de website waar dit concept van is afgeleid, namelijk vacaturelandkaart.nl, die we een paar maanden eerder lanceerden. Van de manier waarop mensen de Vacaturelandkaart gebruiken hebben we veel geleerd en deze kennis is verwerkt in Leukedingenkaart.nl.”

Wie is betrokken?

Leukedingenkaart.nl is ontwikkeld door Yocter, een gespecialiseerd social media software bedrijf dat medeverantwoordelijk is voor Vacaturelandkaart.nl, Scoutle.com, Qurify.com en Socialdrums.com. Daarnaast volgen er binnenkort nog andere interactieve landkaarten. Verder wordt in de uitvoering en met het onderhoud van Leukedingenkaart.nl samengewerkt met de mode & lifestyle blog Daily Cappuccino.”