Gespot

Like2win.nl: Organiseer of doe mee aan eerlijke Facebook-winacties

0

Like2win.nl is een nieuwe verzamelwebsite in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk, waar bezoekers iedere dag eenvoudig kunnen deelnemen aan de laatste like-en-win acties van Facebook. Like2win is deze zomer live gegaan en heeft op dit moment bijna 5.000 leden en € 87.000 aan prijzen. Joep Verbunt, mede-oprichter, vertelt.

Wat is het?

"Voor consumenten zijn we een verzamelwebsite waar ze eenvoudig kunnen deelnemen aan like-en-winacties waarmee ze gratis prijzen kunnen winnen. Bedrijven helpen we om eerlijke winacties te organiseren en te promoten op onze website met als doel hun Facebook fanbase (likes) te vergroten."

Waarom dit initiatief?

"Like-en-winacties zijn erg populair maar er was nog geen goede verzamelwebsite waar ze op werden verzameld. Daarnaast  voldoen veel like-en-winacties niet aan de Facebook promotie richtlijnen. Uit onze ervaring is dit ongeveer 85% van de wedstrijden. Hierdoor kan nooit een eerlijke loting plaats vinden. We leveren daarom twee gratis diensten die wedstrijden eerlijk maken. Zo kunnen adverteerders een gratis Facebook win applicatie van ons afnemen, gebruik maken van ons registratie proces en ons online lotingsysteem gebruiken.

Voor startende bedrijven was het lastig om je winactie van de grond te krijgen. Je moet namelijk fans hebben die je winactie willen promoten. Maar dit is nou juist de reden dat je in eerste instantie zo'n winactie organiseert. Daarnaast zijn bestaande fans al fan.
Het plaatsen van een winactie op onze website zorgt ervoor dat je campagne een boost krijgt en sneller viral gaat waardoor de pagina likes zullen toenemen."

Hoe werkt het?

"De bezoeker kiest een wedstrijd uit waar ze aan mee wil doen. Door op 'meedoen' te klikken kunnen bezoekers direct fan worden van de pagina en de actie delen met hun netwerk. Wanneer bezoekers op de foto klikken zijn de wedstrijd voorwaarden leesbaar. De bezoeker kan zien welke pagina ze 'liked' als ze met zijn muis over de 'vind ik leuk' knop beweegt. Als beide knoppen ingedrukt zijn, dan doet de bezoeker mee met de wedstrijd en verandert de 'meedoen knop' naar groen.

De wedstrijden waar de bezoeker aan meedoet kunnen worden terug gevonden onder het kopje 'mijn wedstrijden'. Hier worden ook de winnaars bekend gemaakt.

De adverteerder kan zelf zijn winactie vorm geven en indienen. De plaatsing van de advertentie is gratis net als de eerste 10 likes."

http://vimeo.com/70789635

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De markt van like-en winactie is erg groot. Cijfers hierover zijn er niet aangezien deze wedstrijden niet worden gereguleerd en los staan van Facebook. Er wordt geschat dat er op dit moment 35 miljoen Facebook competities wereldwijd lopen.

We hebben nu bijna 5.000 leden die 11.000 likes en 7.500 shares hebben gegenereerd. Op dit moment vragen wij 45 euro exclusief BTW voor een plaatsing op onze website. In de nabije toekomst gaan we naar een no cure no pay- & freemium model met Cost Per Action. De plaatsing zal dan gratis zijn net als de eerste 10 likes en/of shares die we voor een bedrijf binnen halen. We verdienen aan iedere vervolg like/share. We zijn hier al mee aan het experimenteren en de eerste bevindingen zijn erg positief.

Een like zal €0,25 kosten en een share €0,45. Als we nog verder kijken naar de toekomst is het ook mogelijk om criteria aan de like te stellen als leeftijd, aantal vrienden, woonplaats etc. Hierdoor zal de kwaliteit maar ook de prijs van de like/share toenemen. Op dit moment hebben we nog geen organisatie kunnen vinden die bedrijven alleen op likes en/of shares afrekenen."

Wie is er bij betrokken?

"Ik, Joep Verbunt (27 jaar), heb een Master International business and Marketing en heb gewerkt bij investeringsfonds Value8. Daarnaast is Auke van Scheltinga (29 jaar), Software engineer, betrokken bij Like2win.nl. Hij is oprichter van Yuru.nl en werkte bij Nedap N.V."

Bron:   Like2win.nl